Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Välkommen till chefshubben!

Att vara chef är ingen enkel uppgift – därför strävar Sveriges Kommunikatörer efter att vara alla kommunikationschefers mötesplats, kunskapskälla och favorithäng. Vårt mål är att ge dig alla verktyg du behöver för att utvecklas i din roll och hantera de utmaningar som dyker upp längs vägen. Här samlar vi resurser, inspiration och kunskap för att stödja dig på varje steg av din resa.

Två personer som pratar framför en datorskärm.
Tre personer som står och pratar med varandra och ler.

Kartlägg kompetenserna i ditt team!

Kompetens är den mest avgörande tillgången för organisationer i dag. Vilken kompetens som krävs för att lyckas ändras snabbt och att förutse framtida kunskapsbehov kan vara utmanande. Med en kompetenskartläggning för hela ditt team får du insikt i vilka kompetenser som saknas för ett framtidssäkrat team. 

 

Läs mer här!

Papper på ett bord med statistik och grafer.

Bättre beslutsunderlag med forskning

En gång i kvartalet skickar vi på Sveriges Kommunikatörer ut ett nyhetsbrev med fokus på forskning inom kommunikation. I Forskningsbrevet får du som beslutsfattare tillgång till den senaste forskningen, vilket ger dig aktuell kunskap om kommunikationsbranschen och en unik insyn i dess framtid. Här kan du läsa forskningsartiklarna!

‌UL, Utvecklande Ledarskap + Kommunikation

En man och kvinna som står och pratar och kollar på papper på ett bord.

Ökad emotionell intelligens med fokus på empati, autenticitet, tydlighet, strategiskt lyssnande och öppen dialog efterfrågas alltmer hos ledare i dag. I vår snabbrörliga bransch krävs kompetensutveckling för effektivt ledarskap. UL, Utvecklande Ledarskap, skapad av Försvarshögskolan, och påbyggnadsdagen som fokuserar på kommunikation erbjuder de verktygen du behöver för framtidens ledarskap.

 

Läs mer om utbildningen

‌Communication Executive Program

Personer som sitter runt ett bord och jobbar.

Strävar du efter att ligga i framkant inom teknologi, affärsutveckling, ledarskap och kommunikation? Vårt managementprogram kombinerar teknologisk utveckling, affärsutveckling, kommunikation och ledarskap i ett och samma program. Programmet är ett samarbete mellan Sveriges Kommunikatörer och KTH Executive School, som med sin kompetens och inriktning på den transformation som pågår och på den roll ny teknik har i omvandlingen bidrar med nya insikter och perspektiv för framtidens ledare. Du kan välja att gå hela programmet eller enskilda moduler. 

 

Läs mer om programmet!

En grupp personer som sitter runt ett bord och pratar och skrattar.

Teammedlemskap i Sveriges Kommunikatörer

Säkra kompetensen för hela avdelningen – bli teammedlemmar i Sveriges Kommunikatörer! Är ni tre eller fler som blir medlemmar från samma företag lönar det sig att gå med som team – då får ni minst 10 procent rabatt på medlemskapet. Förutom en smidig samlingsfaktura får ni också möjlighet att byta medlemmar inom teamet om någon till exempel skulle byta jobb. Som team får ni flera förmåner och rabatter, bland annat rabatt på platsannonser; hela 30 procent mot listpriset. Alla medlemmar i Sveriges Kommunikatörer kan ta del av mallar och tips som underlättar och främjar kommunikationsarbetet. Bland annat kommunikationsplaner, målgruppsanalys och tips för att komma igång med storytelling. Ni har även tillgång till mikrokurser, webbinarier och rådgivning från våra experter inom juridik, krishantering och medierelationer. 

En grupp personer som sitter runt ett bord och pratar och ler.

Nätverka med branschkollegor!

För dig som är medlem i Sveriges Kommunikatörer öppnar sig flera spännande nätverksmöjligheter. Du har möjligheten att kostnadsfritt delta i seminarier och frukostträffar som arrangeras på olika platser runt om i landet. Här får du chansen att möta branschkollegor och kanske till och med knyta kontakter med din framtida medarbetare. Ett fantastiskt tillfälle att utvidga ditt professionella nätverk och skapa meningsfulla relationer inom branschen.