Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Välkommen till chefsportalen!

Att vara chef och ledare är en spännande och utmanande roll. Vi tror att en chef och ledare som investerar i sig själv också skapar mer framgångsrika team. Därför strävar Sveriges Kommunikatörer efter att vara alla kommunikationschefers mötesplats, kunskapskälla och favorithäng. Vårt mål är att ge dig alla verktyg du behöver för att utvecklas i din roll och hantera de utmaningar som dyker upp längs vägen. Här samlar vi resurser, inspiration och kunskap för att stödja dig i din vardag.

Två personer som pratar framför en datorskärm.

Genom att bli medlem i Sveriges Kommunikatörer investerar du inte bara i din egen utveckling, utan även i hela ditt teams utveckling. Här nedan kan du läsa om vad vi erbjuder både dig och ditt team för att ni ska kunna växa i era roller och få tillgång till resurser som underlättar i vardagen. Medlemskapet kostar 1 350 kronor, varav allt utom 150 kr är avdragsgillt. Är ni tre eller fler som blir medlemmar från samma företag får ni minst 10 procent rabatt på medlemskapet. Har du ett stort team eller funderar över något? Varmt välkommen att kontakta oss här så hjälper vi dig!

Saknar du något? Vi tar gärna emot tips på hur vi bäst kan stödja din framgång i din roll.

För dig som chef

En kvinna med långt ljust hår som ler mot kameran.

Fråga ledarskapsexperten

Som medlem i Sveriges Kommunikatörer har du möjlighet att ställa dina frågor till vår ledarskapsexpert Lena Gustafsson – helt utan kostnad! Lena, som är vd och grundare av Good Relations och Styrelsebalans, har över tjugofem års erfarenhet av att hjälpa chefer, ledningar och styrelser att utveckla sitt ledarskap och förbättra sin effektivitet. 

En mikrofon framför en dator.

Livepodd för chefer och ledare!

Den 30 augusti släpps första delen i vår nya livepodd-serie som startar under hösten 2024 med olika teman för chefer och ledare. Livepodden är ett interaktivt samtal mellan vår ledarskapsexpert Lena Gustafsson och Caroline Thunved. Du är välkommen att skicka in frågor i förväg som är relaterade till ämnet som du vill ha svar på under sändningen. Skicka dina frågor till Lena@goodrelations.se. Det kommer naturligtvis även att vara möjligt att ställa frågor i chatten under livepodden.

Professionellt ID - Stärk din position, din karriär och ditt professionella jag!

En stark och väl definierad professionell identitet är idag avgörande för din framgång och personliga karriär i arbetslivet. Det är grundbulten i ditt ledarskap och du lär dig att se dig själv med ett högt egenvärde och ett bra verktyg när du är redo att ta nästa kliv i din karriär. Professionellt ID är ett modernt sätt att uppgradera och presentera din ledarprofil och utvecklingspotential. Metoden har utvecklats tillsammans med bolag som önskat ta fram ett professionellt ID på sina högre ledare och VD:ar och är varumärkesskyddad i Sverige och EU.

Två kvinnor som pratar.

Behöver du en mentor?

Behöver du en mentor som ger dig vägledning och insikt så att du kan navigera genom utmaningar och möjligheter med säkerhet och självförtroende? Välkommen att ta del av branschens mest erfarna och kvalificerade mentorer som finns hos oss. En mentor hjälper dig att utforska behov, motivation, önskemål, förmågor och tankeprocesser för att kunna göra hållbara förändringar. Mentorsamtalen genomförs vid sex tillfällen, fysiskt eller på distans, det avgör ni tillsammans.  

Papper på ett bord med statistik och grafer.

Bättre beslutsunderlag med forskning

En gång i kvartalet skickar vi på Sveriges Kommunikatörer ut ett nyhetsbrev med fokus på forskning inom kommunikation. I Forskningsbrevet får du som beslutsfattare tillgång till den senaste forskningen, vilket ger dig aktuell kunskap om kommunikationsbranschen och en unik insyn i dess framtid.

‌Communication Executive Program

Strävar du efter att ligga i framkant inom teknologi, affärsutveckling, ledarskap och kommunikation? Vårt managementprogram kombinerar teknologisk utveckling, affärsutveckling, kommunikation och ledarskap i ett och samma program. Programmet är ett samarbete mellan Sveriges Kommunikatörer och KTH Executive School, som med sin kompetens och inriktning på den transformation som pågår och på den roll ny teknik har i omvandlingen bidrar med nya insikter och perspektiv för framtidens ledare. Du kan välja att gå hela programmet eller enskilda moduler. 

För ditt team

En grupp personer som sitter runt ett bord och pratar och skrattar.

Teammedlemskap i Sveriges Kommunikatörer

Säkra kompetensen för hela avdelningen – bli teammedlemmar i Sveriges Kommunikatörer! Är ni tre eller fler som blir medlemmar från samma företag lönar det sig att gå med som team – då får ni minst 10 procent rabatt på medlemskapet. Förutom en smidig samlingsfaktura får ni också möjlighet att byta medlemmar inom teamet om någon till exempel skulle byta jobb. Som team får ni flera förmåner och rabatter, bland annat rabatt på platsannonser; hela 30 procent mot listpriset. Alla medlemmar i Sveriges Kommunikatörer kan ta del av mallar och tips som underlättar och främjar kommunikationsarbetet. Bland annat kommunikationsplaner, målgruppsanalys och tips för att komma igång med storytelling. Ni har även tillgång till mikrokurser, webbinarier och rådgivning från våra experter inom juridik, krishantering och medierelationer. 

Tre personer som kollar på en datorskärm och ler.

Kartlägg kompetenserna och optimera ditt team för framtiden!

Kompetens är den mest avgörande tillgången för organisationer i dag. Vilken kompetens som krävs för att lyckas ändras snabbt och att förutse framtida kunskapsbehov kan vara utmanande. Med en kompetenskartläggning för hela ditt team får du insikt i vilka kompetenser som saknas för ett framtidssäkrat team. 

Rabatt på utbildningar och skräddarsydda upplägg

Sveriges Kommunikatörer erbjuder ett brett utbud av kurser, program och nätverk inom kommunikation och ledarskap. Våra medlemmar får rabatt på utbildningar och nätverk. Är ni fler som vill gå samma utbildning eller behöver hela teamet en boost? Vi hjälper dig att skräddarsy interna kurser och föreläsningar så att det anpassas till just era behov och nivå av kunskap.

En grupp personer som sitter runt ett bord och pratar och ler.

Nätverka med branschkollegor!

För dig som är medlem i Sveriges Kommunikatörer öppnar sig flera spännande nätverksmöjligheter. Du har möjligheten att kostnadsfritt delta i seminarier och frukostträffar som arrangeras på olika platser runt om i landet. Här får du chansen att möta branschkollegor och kanske till och med knyta kontakter med din framtida medarbetare. Ett fantastiskt tillfälle att utvidga ditt professionella nätverk och skapa meningsfulla relationer inom branschen.

Vill du hålla dig à jour? Ta del av våra webbinarier!

Vi erbjuder dig som medlem kostnadsfria webbinarier där högaktuella experter och föreläsare ger dig ny kunskap och inspiration. Vi spelar in våra webbinarier så att du kan ta del av dem när det passar dig, du som är medlem deltar utan kostnad

Lönestatistik för kommunikatörer

Vad tjänar en kommunikatör egentligen? Vad kan man förvänta sig i ingångslön? Hur ser genomsnittliga lönen ut för olika roller inom kommunikation? I samarbete med fackförbundet DIK delar vi här några snabba fakta om lönestatistik i kommunikationsbranschen.

Karriärfördelar och tips!

Genom att vara medlem i Sveriges Kommunikatörer har du tillgång till jobbannonser och karriärresurser som kan hjälpa dig hitta lediga positioner och ta nästa steg i karriären. Bland annat kan du läsa om tips för att utvecklas i karriären, ta del av lönestatistik, termer inom kommunikation och mycket mer! 

Fråga våra experter – helt kostnadsfritt!

Du som är medlem i Sveriges Kommunikatörer har möjligheten till kostnadsfri rådgivning från våra experter! Ta del av förmånen att kontakta våra experter inom media, ledarskap, kris och juridik med dina frågor och funderingar. Vi finns här för att stödja dig i din yrkesroll som kommunikatör.

Ett nyhetsbrev med aktuella artiklar varje vecka

Vårt nyhetsbrev är fullmatat med allt du behöver för att hänga med i svängen som kommunikatör! Vi hjälper dig att utveckla din kompetens med trendspaningar, insikter och tips från våra kurser. Som medlem får du tillgång till allt exklusivt innehåll. 

Mallar, verktyg och aktuell kunskap

Vi erbjuder dig praktiska tips som hjälper dig att nå framgång i din roll. Genom att ta del av vår kunskapskälla får du tillgång till en mängd resurser, inklusive mallar, checklistor och guider. Dessa verktyg är utformade för att ge dig det stöd du behöver för att hantera dina uppgifter på ett effektivt sätt.