Berätta om din professionella bakgrund
– Jag inledde min ledarskapsresa när jag var 27 år och jobbade som chefredaktör. Där fick jag med mig ovärderlig kunskap, vikten av språk och kommunikation, att leda och hålla en deadline.
– Ledarskapet lockade till nya steg i karriären och studier i beteendevetenskap för att så småningom bli legitimerad psykoterapeut, vilket gav gedigen kunskap om människans konstruktion, beteende, känslor och logiska tankar – och inte minst hur det påverkar affärsdriv och gruppdynamik.
– Vägen tillbaka in i näringslivet gick via en framsynt vd som förstod att kombinationen av självkännedom, värdighet och vänlighet gynnar affären. Där lades grunden till det jag gör idag, till exempel professionellt ID för individ, grupp och organisation.
Läs mer om professionellt ID här!
– 2006 gick startskottet för Styrelsebalans som jag grundade tillsammans med fem andra kvinnor. Då var det få kvinnor i styrelser och ledande befattningar och det ville vi ändra på. Idag har vi lagt till digitala utbildningar, lättillgängliga och riktade mot en bred målgrupp av ledare, ledningsgrupper, vd, ägare och styrelser.
Vad anser du är viktigt för bra ledarskap?
– Som person och ledare är det viktigt att förstå hur du är konstruerad. Hur förstår du dig själv och när känner du dig bekväm? Vad hakar upp sig och blir krångligt för dig? Hur fungerar du med medarbetare och chefer. Strävar du själv efter att vara i centrum är det svårt att bli en bra ledare.
Varför är det viktigt att utvecklas som ledare?
– Vi behöver utvecklas som människor. Bli tydligare, stadigare, mer förutsägbara och mer begripliga för oss själva. Vi behöver förstå framtiden och hänga med i teknisk utveckling, ekonomisk utveckling och omvärlden generellt. Ju bättre koll du har på dig själv och omvärlden desto lättare blir det att leda.
Vilken typ av frågor kan man ställa till dig?
– Jag har jobbat med vd:ar, styrelser, ledare som skapat framgång eller kört i diket och kommit upp på rätt väg. Med omorganisationer och medarbetare/ledare som blivit uppsagda. Du kan fråga mig om det som rör ledarskapsutveckling, medarbetare, chefer, ledare, organisationer och affärsutveckling – och inte minst hur våra egna beteenden påverkar oss själva och andra.
– Tips: Var konkret när du skickar in din fråga. Vad vill du ha svar på? Vad vill du förbättra eller förändra eller vill du ta nästa steg i karriären. Ser fram emot att svara på era frågor.

Skicka dina frågor till ledarskapsexperten!
Fråga våra experter
Fråga medieexperterna
Du som är medlem i Sveriges Kommunikatörer har möjligheten att få råd från våra medieexperter Anne Ekberg och Elin Boberg. De ger dig råd om hur media funkar och hur du hanterar olika förfrågningar och granskningar. Vad du bör tänka på när du förbereder en intervju, nyhetspublicering eller presskonferens? Fråga medieexperterna här!

Fråga advokaten
Fråga advokaten är en juridisk tjänst för medlemmar i Sveriges Kommunikatörer. Du kan vända dig till vår advokat med frågor om kommunikations- och medierätt och snabbt få svar – helt kostnadsfritt. Du får som regel svar inom en arbetsdag.

Fråga krisexperten
Du som är medlem i Sveriges Kommunikatörer har möjligheten att få råd från vår krisexpert Jennie Zetterström, grundare av Buzzmore. Jennie ger dig råd och stöd kring kriskommunikation samt konkreta tips på hur du kan kommunicera under en pågående kris och förbereda dig inför en.
