Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Öppna webbinarium

Har du inte möjlighet att gå på våra event? Här samlar vi inspelade föreläsningar och seminarier i videoformat. Du kan även kolla på våra inspelade intervjuer med framstående personer i branschen.

En kvinna som lyssnar på en föreläsning

Första AI-skrivhjälpen för stressade kommunikatörer

14 september 2023

Här kan du se det spännande webbinariet "Första AI-skrivhjälpen för stressade kommunikatörer" med Mattias Åkerberg. Mattias är en erfaren copywriter, UX-writer och uppskattad kursledare. Ta chansen att få konkreta råd och prompts som kommer att ge en kickstart åt din skrivprocess med ChatGPT.

Under webbinariet berättar Mattias också mer om en uppdaterad version av den populära kursen "Skriv bättre copy och content", som tidigare har lockat över 1000 deltagare.

Här kan du ta del av Mattias presentation.

Skapa känslor med Storytelling – har du modet? 

26 maj 2023

Storytelling är en gren inom kommunikationen som går ut på att bygga organisationens mening och relevans med historier. Under webbinariet får ni lära er den speciella struktur som krävs för denna typ av berättarteknik. Dessutom får ni veta hur ni befolkar er historier, från hjälten till skurken. Seminariet hålls av Helena Brunkman, välkänd kursledare inom Sveriges Kommunikatörer och med bakgrund på TV4 och SVT.

Vilka är vi vart ska vi hur tar vi oss dit?

17 mars 2023

För att kunna svara på kommunikationsavdelningen tre viktigaste frågor krävs en stabil varumärkesplattform, en grundläggande kommunikationsstrategi och ett kreativt koncept som all kommunikation utgår ifrån.

Skriv bättre! Upptäck 3 guldkorn i 1 000 kommunikatörers texter

1 februari 2023

De senaste tre åren har Mattias Åkerberg, copywriter på Please copy me, utbildat runt 1000 kommunikatörer i kursen “Skriv bättre copy och content” . Nu avslöjar han vilka verkliga guldkorn i kommunikatörernas texter som ger hans skrivarhjärta hamsterpuls. I webbinariet får du helkonkreta tips om rubriker, starter och uppmaningar. På 30 minuter lär du dig massor som du kan börja använda direkt.

Arbeta effektivt med mål och mätning

9 december 2022

Skriv bättre copy - gör läsare till kunder

17 november 2022

3 misstag kommunikatörer gör

Webbinarium med Mattias Åkerberg

Influencer marketing do's and don'ts

Lyssna in på Lin Eriksson Nordström och Martin Arvebro som delar med sig av knep, case, exempel på olika samarbeten med perspektiv ifrån både influencerns och uppdragsgivarens olika sidor, lagar man behöver tänka på, do's and don'ts med mera.

Strategisk improvisation och ledarskap

Se vårt seminarium om strategisk improvisation – ett nytt sätt att tänka för ledare som behöver agera i takt med sin omgivning och för oss kommunikatörer som både ska stötta och utveckla ledarskapet.

Engagemang som förändringskraft

Tengboms vd Johanna Frelin samt deras marknads- och kommunikationschef Emelie Mannheimer berättar hur kommunikation driver förändring, leder till resultat och skapar framgång.

Reflekterande team

Reflekterande team med chefer som tillsammans löser verkliga problem i sin arbetsvardag - är en metod som Polismyndigheten använder för att stärka det kommunikativa ledarskapet och den interna kommunikationen. Sofie Rolf, som är nationell kommunikationsstrateg inom Polismyndigheten, var den som initierade arbetet och håller i seminariet.

Clipsk - appen för ljud, text och bild

På det här seminariet berättar Helena Brunkman och Mats Strömqvist om webbdirektivet samt om utvecklingen av mobilfilm. I en liveshow presenteras hur man gör en film med den nya grafikappen Clipsk - från idé till färdig film.

Framtidens kommunikatör

Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups och styrelseledamot i Sveriges Kommunikatörer, ger dig under denna presenation sina funderingar om yrkets och branschens framtid.