Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Öppna webbinarium

Har du missat ett våra webinarium med olika experter inom kommunikation eller vill du se något av dem en gång till? Inga problem! Här samlar vi våra inspelade webbinarier, föreläsningar och seminarier i videoformat.

En kvinna som lyssnar på en föreläsning

Ditt genuina ledarskap

17 maj 2024

Välkommen att ta del av ett inspirerande webbinarium där du får lyssna till vår nya ledarskapsexpert Lena Gustafsson i ett samtal med Caroline Thunved. Lena har fokus på självkännedom och det genuina ledarskapet i praktiken. Med en imponerande erfarenhet och förståelse för människors behov och driv, har hon blivit vårt självklara val som ledarskapsexpert.

Tre sätt att använda AI-bilder i din kommunikation – och tre saker att undvika

9 april 2024

I en värld där AI-tekniken utvecklas i en rasande fart, dyker det ständigt upp nya verktyg för att skapa bilder. Men hur står sig dessa verktyg i praktiken? Är det bara en tillfällig trend, eller finns det verkliga, hållbara användningsområden för AI-bilder inom kommunikation?

Här hittar du presentationen från webbinariet samt svar på de chattfågor som inte hann få svar under webbinariets gång: 
Frågor och svar från chatten

Så klarar du en mediestorm

7 mars 2024

Upptrappade konflikter i närområdet, kritiserade politiska uttalanden, konkurser och en petad EU-parlamentariker. Det har hänt mycket i vår omvärld den senaste tiden – och det fortsätter att storma i media där det rapporteras flitigt. Men hur fungerar egentligen kommunikationen och krishanteringen bakom rubrikerna. Vilka strategier krävs för att bevara förtroendet under turbulenta tider?

 

Det, och mycket mer, lär du dig av krisexperten och medietränaren Hampus Knutsson.

Ta del av presentationen här!

Fel! Formulera UX-texter som minskar frustrationen

5 mars 2024

Är du trött på kryptiska felmeddelanden och instruktioner som bara förvirrar? Är du kommunikatör som ibland skriver mikrocopy och andra guidande texter?

Mattias Åkerberg visar exempel på UX-writing som gör jobbet (och sådan som är helt uppåt väggarna). Du får hans bästa tips för att skriva kristallklart, koncist och konstruktivt. Resultatet? UX-texter som varken gör dig eller läsaren frustrerad.

Skapa engagerande hållbarhetskommunikation

6 februari 2024

Varmt välkommen till ett webbinarium om hur du skapar engagerande hållbarhetskommunikation! Hållbarhetskommunikationen ska vara trovärdig och samtidigt skapa ett engagemang hos er målgrupp.

Ledarskap + kommunikation = Sant

27 oktober 2023

Välkommen att ta del av ett webbinarium om kommunikation och det utvecklande ledarskapet. Ett bra ledarskap får medarbetare att må bra, utvecklas, trivas och stanna kvar på sina arbetsplatser.

Kompetenskartläggning 2023: Framtidens kompetenser inom kommunikation

4 oktober 2023

Vilka områden vill kommunikatörer utvecklas inom samt vilka kompetenser kommer att vara viktiga i framtiden? Sveriges Kommunikatörer har undersökt kompetensgapen inom branschen. Välkommen att ta del av den sammanfattande rapporten om hur kommunikatörer möter framtidens behov. Dessutom får du ta del av vad vi ser att arbetsgivare ser för behov hos den blivande medarbetaren.


 

Google Analytics och digital juridik – möjligheter och begränsningar

6 oktober 2023

Lär dig varför Google Analytics 4 (GA4) är en ovärderlig del av kommunikatörens verktygslåda och hur du använder det på rätt sätt. 

Första AI-skrivhjälpen för stressade kommunikatörer

14 september 2023

Här kan du se det spännande webbinariet "Första AI-skrivhjälpen för stressade kommunikatörer" med Mattias Åkerberg. Mattias är en erfaren copywriter, UX-writer och uppskattad kursledare. Ta chansen att få konkreta råd och prompts som kommer att ge en kickstart åt din skrivprocess med ChatGPT.

Under webbinariet berättar Mattias också mer om en uppdaterad version av den populära kursen "Skriv bättre copy och content", som tidigare har lockat över 1000 deltagare.

Här kan du ta del av Mattias presentation.

Skapa känslor med Storytelling – har du modet? 

26 maj 2023

Storytelling är en gren inom kommunikationen som går ut på att bygga organisationens mening och relevans med historier. Under webbinariet får ni lära er den speciella struktur som krävs för denna typ av berättarteknik. Dessutom får ni veta hur ni befolkar er historier, från hjälten till skurken. Seminariet hålls av Helena Brunkman, välkänd kursledare inom Sveriges Kommunikatörer och med bakgrund på TV4 och SVT.

Vilka är vi vart ska vi hur tar vi oss dit?

17 mars 2023

För att kunna svara på kommunikationsavdelningen tre viktigaste frågor krävs en stabil varumärkesplattform, en grundläggande kommunikationsstrategi och ett kreativt koncept som all kommunikation utgår ifrån.

Skriv bättre! Upptäck 3 guldkorn i 1 000 kommunikatörers texter

1 februari 2023

De senaste tre åren har Mattias Åkerberg, copywriter på Please copy me, utbildat runt 1000 kommunikatörer i kursen “Skriv bättre copy och content” . Nu avslöjar han vilka verkliga guldkorn i kommunikatörernas texter som ger hans skrivarhjärta hamsterpuls. I webbinariet får du helkonkreta tips om rubriker, starter och uppmaningar. På 30 minuter lär du dig massor som du kan börja använda direkt.

Arbeta effektivt med mål och mätning

9 december 2022

Skriv bättre copy - gör läsare till kunder

17 november 2022

3 misstag kommunikatörer gör

Webbinarium med Mattias Åkerberg

Influencer marketing do's and don'ts

Lyssna in på Lin Eriksson Nordström och Martin Arvebro som delar med sig av knep, case, exempel på olika samarbeten med perspektiv ifrån både influencerns och uppdragsgivarens olika sidor, lagar man behöver tänka på, do's and don'ts med mera.

Strategisk improvisation och ledarskap

Se vårt seminarium om strategisk improvisation – ett nytt sätt att tänka för ledare som behöver agera i takt med sin omgivning och för oss kommunikatörer som både ska stötta och utveckla ledarskapet.

Engagemang som förändringskraft

Tengboms vd Johanna Frelin samt deras marknads- och kommunikationschef Emelie Mannheimer berättar hur kommunikation driver förändring, leder till resultat och skapar framgång.

Reflekterande team

Reflekterande team med chefer som tillsammans löser verkliga problem i sin arbetsvardag - är en metod som Polismyndigheten använder för att stärka det kommunikativa ledarskapet och den interna kommunikationen. Sofie Rolf, som är nationell kommunikationsstrateg inom Polismyndigheten, var den som initierade arbetet och håller i seminariet.

Clipsk - appen för ljud, text och bild

På det här seminariet berättar Helena Brunkman och Mats Strömqvist om webbdirektivet samt om utvecklingen av mobilfilm. I en liveshow presenteras hur man gör en film med den nya grafikappen Clipsk - från idé till färdig film.

Framtidens kommunikatör

Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups och styrelseledamot i Sveriges Kommunikatörer, ger dig under denna presenation sina funderingar om yrkets och branschens framtid.