Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Våra tio mest lästa artiklar i vår

Vill du inspireras av andra kommunikatörers kunskap och karriär? Här lyfter vi de populäraste artiklarna våren 2023. Glad läsning!

En kvinna som kollar på en dator och ler

1. 5 nya sociala plattformar du behöver ha koll på - som kan förändra hur vi interagerar på nätet

Sociala medier har förändrat hur vi interagerar med varandra och har blivit en viktig del av vårt dagliga liv. Plattformar som Facebook, Twitter och Instagram har dominerat marknaden under en lång tid, men nya sociala medier dyker upp hela tiden. Allt fler av dessa nya plattformar fokuserar på transparens, integritet och autenticitet. Här är sex sociala medier som växer i popularitet.

Läs artikeln här

2. Här är vinnarna av Stora Kommunikationspriset 2023

Nu kan Sveriges Kommunikatörer presentera vinnarna av Stora Kommunikationspriset 2023. Totalt delades sju statyetter ut till myndigheter, företag och personer som gjort anmärkningsvärda insatser inom kommunikation under det gångna året.

Läs artikeln här

3. Christina Norling: Sociala medier-trenderna du behöver ha koll på 2023

I princip alla kommunikatörer förväntas idag att arbeta med sociala medier – trots detta är det långt ifrån alla som har en djupare förståelse de förändringar och trender som präglar fältet. Christina Norling är tillväxtstrateg och sociala medier-expert på Maniola Studios. Här delar hon med sig av vad du bör ha koll på inom sociala medier 2023!

Läs artikeln här

4. Här är de nominerade till Stora Kommunikationspriset 2023

Den 26 april delas Sveriges finaste pris ut till kommunikatörer som gjort anmärkningsvärda insatser inom kommunikation under det senaste året. Juryn har fått in rekordmånga vassa nomineringar och kan i dag presentera de nominerade till Stora Kommunikationspriset.

Läs artikeln här

5. Så kan AI-verktygen effektivisera ditt arbete som kommunikatör

Just nu utvecklas en uppsjö av nya AI-verktyg i en rasande takt. OpenAI lanserade förra året de enormt populära tjänsterna DALL·E och ChatGPT, och häromveckan lanserade Google sin chattrobot Bard i betaversion. I ett webbinarium med Sveriges Kommunikatörer delade Petronella Barvaeus, digital strateg och AI-entusiast, med sig av hur tjänsterna kan underlätta ditt arbete som kommunikatör. Här är insikterna!

Läs artikeln här

6. Här är orden och trenderna att ha koll på 2023!

Som kommunikatör möts du säkerligen konstant av nya begrepp och förkortningar som du känner att du borde ha koll på. Vissa begrepp visar sig vara buzzwords som försvinner, medan andra är här för att stanna. Vi har listat orden och trenderna du behöver ha koll på 2023!

Läs artikeln här

7. Här är framtidens viktigaste kompetenser för dig som kommunikatör

Kommunikatörsrollen blir allt mer komplex, och kommer i framtiden bland annat innefatta mer datadrivet arbete, interdisciplinärt lärande och förändringsledning. Under Kompetensdagen 2023 delade bland andra experterna Eva Willstrand, Niklas Gustafsson och Niklas Laninge med sig av vad framtiden innebär för kommunikationsyrket.

 

8. Så använder du AI för att optimera dina sociala medier

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt viktigare inom kommunikations- och marknadsföringsbranschen. Detta gäller inte minst för sociala medier, där Facebook, Instagram och flera andra plattformar redan börjat inkorporera AI på olika sätt.

Läs artikeln här

9. 5 insikter från Metas trendrapport Culture Rising

Metas trendrapport ger oss en inblick i vad som trendar på Facebook och Instagram. Vi lyfter fem insikter från rapporten så att du kan inspireras och skapa engagerande och träffsäkert innehåll.  

 

10. 5 vassa retoriker att inspireras av

Drömmer du om att bli en riktigt bra retoriker? Att tala inför en grupp är en av de vanligaste rädslorna som människor känner. Som kommunikatör är det viktigt att öva upp sina retoriska färdigheter för att bli hörd både inom och utanför organisationen. Här delar Helene Hedqvist, grundare av Retorikstudion, med sig av fem väldigt olika tal som kommer att inspirera dig att ta dina presentationer till nästa nivå.

Läs artikeln här