Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Mentorskapets roll i karriären: “Min mentor kom in i en perfekt tid för mitt yrkesliv”

Pernilla Gyllner, kommunikationsdirektör på Kronofogden, berättar om det ovärderliga nätverkandet och bollplanket som mentorprogrammet har gett henne. Verktygen som hon fick under programmets gång använder hon sig av än idag och berättar om hur programmet har stärkt henne – både professionellt och privat.

Kvinna med svarta glasögon och svart skjorta som tittar in i kameran.

Pernilla har flera gånger under sin karriär sökt sig till nätverk inom kommunikation och olika typer av mentorskap. Hon tycker att det är viktigt som kommunikatör att prata med andra, både inom sin egen yrkesgrupp och andra med helt annan profession, för att fortsätta utvecklas. 

Fick sitt första chefsjobb när mentorprogrammet startade

– Min mentor kom in i en perfekt tid för mitt yrkesliv.

Pernilla säger att hon inte kunde ha valt en bättre tidpunkt för att påbörja mentorprogrammet. Hon skulle nämligen tillträda som chef för första gången. Enligt henne så var det otroligt lärorikt att ha en mentor hon kände tillit och respekt för, som kunde agera stöttepelare när hon tog steget från medarbetare till chef.

Verktyg hon använder sig av än idag

Pernilla beskriver samtalen med de andra deltagarna som väldigt givande. Att få träffa likasinnade som hon kunde bolla idéer med hjälpte henne att utvecklas.

- Efter mentorsprogrammet så fortsatte vi i gruppen att träffas under flera år. Vissa av dem har jag fortfarande kontakt med.

Trots att det var åtta år sedan hon gick programmet går hon än idag tillbaka till verktyg från programmet, bland annat för att samla tankarna när det är mycket att göra på jobbet.

– Jag använder fortfarande verktyg från mentorprogrammet. I vardagens tempo glömmer vi lätt bort reflektionens värde. Men med rätt verktyg blir det enklare att stanna upp och ta sig tid för eftertanke, innan man fortsätter vidare.

Här kan du läsa mer om Communication Mentoring Program

.

Communication Mentoring Program

Nu är det dags att ta din egen utveckling och karriär till en ny nivå! Förbered dig för framtiden och väx i din roll tillsammans med en av våra erfarna mentorer. Genom att ha en mentor investerar du inte bara en i din framtid, utan också i dig själv. När du tar hand om din personliga utveckling visar du att du är engagerad i att växa och utvecklas som individ. Det kan öppna dörrar till nya möjligheter och förbättra din självkänsla och självförtroende.

  • Distans 17 okt.
Suddig bild på ung man med kort blont hår och ljusgrå tröja, nacke på en kvinna med mörkt uppsatt hår