Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Webbinar-serie lyfter fram trender inom kommunikation

En webbinar-serie från The Nordic Alliance for communication and management tar upp trender inom kommunikation med hjälp av nordiska experter. Bland annat föreläser professon Catrin Johansson, som är gästföreläsare på Sveriges Kommunikatörer.

Att vi lever i en snabbföränderlig och osäker tid både socialt och klimatmässigt sätter tydliga spår i många organisationers kommunikation med sina målgrupper. Man behöver vara agil på ett sätt som vi inte skådat tidigare, vilket sätter krav på organisationers förståelse för och påverkan på den interna och externa kommunikationen. För att lyckas med det behöver kommunikation och ledarskap gå hand i hand.

I webbinar-serien #NORA tar flera experter plats för att prata om aktuella trender inom kommunikation med fokus på lednings- och nordiska perspektiv. Med forskning som grund kommer de att ta upp ämnen som hållbar utveckling, CSR, krishantering och hantering av intressenters förväntningar på organisationer.

En av föreläsarna är Catrin Johnsson, professor vid Mittuniversitetet som bland annat föreläst på Sveriges Kommunikatörers webbinarium Kommunikatören som verksamhetsutvecklare och är även gästföreläsare på kursen Train the trainer: Utbilda chefer i kommunikativt ledarskap. Även Jesper Falkheimer, professor i kommunikation vid Lunds universitet och en av initiativtagarna bakom det omfattande projektet Kommunikativa organisationer tillsammans med Sveriges Kommunikatörer, kommer att delta som föreläsare.

The Nordic Alliance for communication and management är en forskningsgrupp med syfte att undersöka kommunikation som ett strategiskt verktyg för hållbara organisationer. Projektet #NORA samlar ledande kommunikationsexperter i Norden kring forskning om kommunikation för att belysa rådande trender och ämnen, samla kunskap för ny forskning och forma debatten i de nordiska länderna. Föreläsningarna pågår fram till november och man kan registrera sitt deltagande här.