Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Träffa medlemmen Nicole: ”Viktig kunskap för mitt jobb, men också goda skratt”

Sveriges Kommunikatörer är en förening för utbyte av kunskap, erfarenheter, framgångar och misstag, mellan alla olika typer av kompetenser inom kommunikation. Tyvärr utmanar dessa tider av distans just den nätverkande delen av medlemskapet som många uppskattar. Därför vill vi nu presentera en medlem, Nicole, som du kanske skulle fått möta om det funnits fysiska event.

Nicole Thorén har arbetat som kommunikatör sedan en lång tid tillbaka. Idag ligger fokus på webb och rörlig bild i hennes roll som kommunikatör på Stockholms universitet. Hon lärde känna Sveriges Kommunikatörer via en kollega som tyckte att det var givande att vara medlem.
– Ganska snart gick jag kursen Filma med mobilen och det var fantastiskt! Helena och Mats har varit helt suveräna. Jag har lärt mig göra rätt på ett lätt sätt. Och det jag lärt mig har gett mig massor i mitt jobb.

Förutom kurser i filmproduktion är den stora behållningen för Nicole webbinarierna som hon ser som en slags konstant kompetensutveckling.
– Särskilt hur Sveriges Kommunikatörer lyft Svenskarna och internet har varit väldigt givande för mig, då det i mångt och mycket handlar om saker jag behöver ta hänsyn till i mitt jobb. Jag fick också många goda skratt under den finansiella kommunikationsgympan med Magnus Bild, det var väldigt roligt.

Framöver är det framförallt sociala medier som Nicole känner att hon vill utvecklas inom. Att förstå de olika plattformarna och hitta strategier för att vara ”där det händer”.
– Nu när man sitter på sin kammare, tack vare bland andra Sveriges Kommunikatörer, kan man följa med i nutiden ändå, man får ta del av vad som är på gång. Utan detta skulle jag nog känt mig mer isolerad. Vad händer just nu och hur hanterar folk det? Och tack vare att det sker digitalt kan man ta del av fler webbinarier, vilket passar mig perfekt. Tidigare kunde jag vara med ett par gånger per år, men nu har jag en bättre chans att vara med och kan därför ta till mig mer av den kunskapen.

 

Sveriges Kommunikatörer arbetar ständigt med att bli en ännu mer givande förening för alla som arbetar med någon typ av kommunikation. Läs mer om medlemskapet här.