Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sveriges Kommunikatörer tipsar: Böcker som sista minuten-presenter

Är du på jakt efter de sista presenterna? Böcker är alltid en uppskattad gåva, här delar vi på Sveriges Kommunikatörer med oss av våra favoriter. Ta en titt på våra personliga rekommendationer nedan!

En bok som ligger öppen på en bord. På boken ligger små lampor.
Gabrielle Längbo

The White Queen av Philippa Gregory

För historieälskaren, som kanske är lite extra intresserad av Rosornas krig, passar bokserien The Cousins' War av Philippa Gregory perfekt! Läsaren får uppleva inbördeskriget från olika drottningars perspektiv. Min personlig favorit är boken The White Queen som berättar historien om Elizabeth Woodville.

 

Gabrielle Längbo

Content Manager

Magnus Rooslien

Om det inte vore för oss – kommunikatörer i demokratins tjänst av Caroline Thunved och Johanna Lindell

Jag rekommenderar vår vd och generalsekreterares bok, Om det inte vore för oss – kommunikatörer i demokratins tjänst, som hon har skrivit tillsammans med Johanna Lindell, vd på DIK. Du får insikter och kunskap om kommunikation i demokratins tjänst genom intressanta och lärorika berättelser. 

 

Magnus Rooslien

Försäljningschef

Gisela Holmer

Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma

Boken handlar om en stjärnadvokat som är en riktig arbetsnarkoman, en dag ramlar han ihop i rättsalen och får en hjärtinfarkt. Det är en fin skildring om mannen som helt förändrade sitt liv och riktning. Enkelt skildrat, bra berättat och fångar läsaren direkt.
 
Gisela Holmer
Utbildningskoordinator

EvaHanna Wittrin

Bredd: därför lyckas generalister i en specialiserad värld av David Epstein

Boken lyfter värdet av att se till helheten. Den som kommer bli stark i framtiden är den som ser hur saker (oavsett kontext) hänger ihop. Bra kunskap för en ledare framöver!

 

EvaHanna Wittrin

Kompetensutvecklingschef

Emma Ekenberg

Silverviken av Jojo Moyes

Jag vill tipsa om Silverviken av Jojo Moyes, en väldigt fin historia som bidrar till reflektion kring vad som är viktigt "på riktigt" i den stressiga värld många av oss lever i. Boken utspelar sig dessutom i fantastiska miljöer som är beskrivna på en mycket målande sätt. Perfekt mysläsning för jullediga dagar!

 

Emma Ekenberg

Kurs- och nätverksansvarig

Hanna Öster

Atomic Habits av James Clear och The Buried Giant av Kazuo Ishiguro

Jag vill tipsa om det som måste beskrivas som en modern klassiker för alla som vill bli sitt bästa jag på jobbet och i livet: Atomic Habits av James Clear. Den handlar om hur de minsta vanor kan ändra kursen för hela ditt liv. För stunder av ren avkoppling under julhelgen vill jag tipsa om The Buried Giant av Kazuo Ishiguro. Den är inte ny men i högsta grad aktuell och tankeväckande.

 

Hanna Öster

Kommunikations- och marknadschef