Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sveriges Kommunikatörer på Bokmässan – är kommunikatören missförstådd med avsikt?

Kritik mot kommunikatörer är ett återkommande inslag i svensk media, men är bilden som förmedlas verkligen korrekt och vem tjänar på att beskriva yrkesrollen på ett negativt sätt? På fredag den 27 september arrangerar Sveriges Kommunikatörer ett seminarium på Bokmässan för att diskutera frågorna.

Bild från Bokmässan

Foto: Niklas Maupoix

För första gången arrangerar Sveriges Kommunikatörer ett seminarium under Bokmässan. Klockan 09:30 på fredagen kommer vi att diskutera mediebilden av vår profession. Varför ser den ut som den gör och vilket ansvar har vi själva?

Vi har bjudit in en kompetent panel bestående av Erik Lagersten, förändringsdirektör på Västra Götalandsregionen och styrelseledamot för Sveriges Kommunikörer, Stefan Lundin, kommunikationschef för Geely Innovation Centre och PR-rådgivare för Chimney group och Josefin Ziegler, redaktionschef på SVT nyheter väst för att diskutera frågan.

Anders Svensson, som driver kommunikationspodden Svensson & Mattisson och arbetar som digital kommunikatör på Simrishamns kommun, kommer att leda samtalet som håller på i 50 minuter.

Seminariet kommer att spelas in och släppas som podcast under vecka 40, men är du på plats under Bokmässan så hoppas vi att du är där för att lyssna på en viktigt diskussion för oss som är verksamma inom kommunikation.

När? Klockan 09:30–10:20 den 27 september
Var? Bokmässan, Mediescenen, F-hallen

Läs mer