Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sveriges Kommunikatörer lanserar Labbet – en fördjupningskurs i strategisk kommunikation

Vi ställde några snabba frågor till kursledarna Katarina Gentzel och Ann Jönsson Lindström. 

En kvinna som står framför en grupp och pratar

Katarina Gentzel Sandberg är kommunikatör och har arbetat med strategisk kommunikationsutveckling de senaste 25 åren i en mängd roller och branscher. Katarina anlitas ofta som utbildare och föreläsare och undervisar i flera utbildningar hos Sveriges kommunikatörer.

Även Ann Jönsson Lindström har mycket lång erfarenhet av kommunikationsstrategi och kommunikationsutveckling och leder bland annat kursen Coachande kommunikation hos Sveriges Kommunikatörer.

Berätta lite om den nya fördjupningskursen. Varför behövs den?

Katarina Gentzel

Jag tror att vi är många som ”vet” vad strategisk kommunikation innebär, men att det kan vara ganska utmanande att gå från tanke till handling. Hur omsätter man teorier och klokt tänk i den konkreta vardagen? Det ska vi djupdyka i på den här kursen.

Ann Jönsson Lindström

Att gå från strategi till handling kräver ofta energi och mod. Vi har modellerna, vi vet vad vi borde göra. På den här kursen får du med hjälp av oss kursledare och de andra deltagarna med den pusselbiten. 

Till vem riktar sig Labbet?

Katarina

Till seniora kommunikatörer med strategiska arbetsuppgifter. Det är en fördel om man har gått kursen ”Strategisk kommunikation – state of the Art”.

Ann

Eller så är du så överväldigad över alla möjligheter och behöver hjälp att hitta vila verktyg och vilken väg du ska välja. Att då få vrida och vända på ett uppdrag/utmaning som handlar om strategisk kommunikation tillsammans med andra seniora strategiska kommunikatörer kan ge nya perspektiv och möjligheter. Mycket kommer att handla om hur just du ska kunna och vilja driva en viktig strategisk kommunikationsutmaning i just din organisation.

Vad får man konkret med sig efter kursen?

Katarina

Kursen bygger på att deltagarna jobbar med sina egna frågeställningar och sina egna case. När kursen avslutas, ska de ha kommit betydligt längre och förhoppningsvis fått hjälp med lösningar i sitt eget arbete. Dessutom modeller, verktyg och helt säkert också nya värdefulla kontakter med kolleger.

Här kan du läsa mer om kursen Strategisk kommunikation - Labbet.