Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Publikom – mötesplatsen för kommunikatörer i offentlig sektor

Publikom riktar sig till alla som arbetar med någon form av kommunikation inom offentlig verksamhet. Den 25 - 26 oktober på Sergel Hub i Stockholm finns möjlighet till erfarenhetsutbyte, inspiration, nätverkande och kompetensutveckling. Beatrice de Maré Peterson, projektchef, berättar om Publikom och hur de två dagarna kan utveckla dig som kommunikatör.

En kvinna med långt blont hår som ler mot kameran.

Hur och varför startade Publikom?

När Publikom startade 2016 hade det under en längre tid utryckts ett behov av en mötesplats för kommunikatörer inom offentlig sektor. Det fanns då och finns fortfararande, ett stort behov hos offentliga innovativa ledare, kommunikatörer och värdeskapande informatörer kommunikatörer att samlas för att utbyta erfarenheter, nätverka och ta del av de senaste rönen och verktygen samt att träffas, inspirera och inspireras av varandra. Första året Publikom arrangerades genomfördes konferensen och mötesplatsen i samverkan med Sveriges kommunikatörer på Nackastrandsmässan i anslutning till mötesplatsen E-förvaltningsdagarna.

Vilken målgrupp har ni för eventet?

Publikom är mötesplatsen för innovativa ledare, kommunikatörer och värdeskapande informatörer inom offentlig sektor. På plats finns bland annat kommunikationschefer, kommunikatörer, informationschefer, informatörer, presschefer, presssekreterare, informations- och kommunikationsstrateger, mediekommunikatörer, medierådgivare, kommunikationskonsulter, m fl.

Hur ser dagarna ut?

Två dagar fylls av ett gediget konferensprogram som sprider kunskap, lyfter viktiga frågeställningar, skapar debatt, opinion och bidrar till nya idéer, lösningar och nya samverkansformer. Konferensprogrammet ger såväl kompetensutveckling som inspiration och i pauserna finns utrymme för nätverkande, mingel och utbyte av erfarenheter med branschkollegor och nya kontakter. Allt i en avslappande miljö där det serveras såväl fikor som lunch båda dagarna. Dag 1 avslutas med bankett och utdelning av Megafonen – priset till årets offentliga kommunikatör.

Varför ska man besöka Publikom? 

Vikten av väl genomtänkt kommunikation ökar för varje dag. I en tid när allt finns lättillgängligt på internet ökar kraven på landets kommunikatörer. Rätt information måste fram till rätt person – i tid. Vårt mål är att ge offentliga kommunikatörer allt de behöver för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på allra bästa sätt. Publikom är verkligen en oas för alla som arbetar med kommunikation inom offentlig sektor. Här samlar vi den viktigaste informationen och de bästa verktygen för att våra deltagare och besökare ska hitta lösningarna på just vad deras verksamheter behöver och självklart också för att hitta lösningarna på alla utmaningar man står inför idag. Allt för att de ska kunna kommunicera på bästa sätt helt enkelt!

Vad är målet med Publikom?

Att fortsätta att vara den främsta, årliga, självklara och mest högaktuella mötesplatsen för alla som arbetar med kommunikation inom offentlig sektor. Där fokus ligger på att skapa det mest högaktuella, relevanta och kvalitativa innehållet och programmet med såväl internationella som nationella gurus, talare och keynotespeakers kombinerat med spännande paneldebatter och workshops och utställning med främsta leverantörerna.

Sveriges Kommunikatörers medlemmar får 20 procent rabatt på Publikom, här kan du ta del av rabattkoden. 

Här kan du läsa mer och anmäla dig till Publikom!