Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Polarbröd: ”Vi vill berätta om hela vägen tillbaka”

Som om pandemin inte var nog drabbades Polarbröd förra året av en brand som ödela bageriet i Älvsbyn. Genom att äga sin kriskommunikation lyckades de komma ut ännu starkare.

Polarbröd 2021 års vinnare av Stora Kommunikationspriset i kategorin bästa förändringskommunikation. Sveriges Kommunikatörer grattade Kommunikationschefen Helena Rönnmark till vinsten. Vet du någon som som förtjänar att vinna priset år 2022? Skicka in ditt bidrag här.

Stort grattis till vinsten! Har ni kunnat fira detta?

– Tack, vi är superglada och stolta över priset. Vi är många som varit involverade, det är ett riktigt lagarbete. Vi hoppas att sommarvärmen kommer snart så vi får samlas utomhus på ett Coronasäkert sätt och fira tillsammans!


Vad skulle du säga var den viktigaste delen i att ni vann detta pris?

– Det var flera delar, den akuta kriskommunikationen, den viktiga medarbetarkommunikationen och den kreativa marknadskommunikationen. Vi har vinnlagt oss om att ”äga” kommunikationen, hela tiden ligga steget före, vara transparanta med allt från branden, varslen och alla steg i vägen tillbaka.


Vad har varit särskilt utmanande för ert kommunikationsarbete under 2020 och vad har ni lärt er av det?

– 2020 har varit ett intensivt år både kopplat till pandemin och till branden. Vi skruvade upp internkommunikationen under våren för att informera om läget men också för att hålla energin och engagemanget uppe bland våra medarbetare. Sen kom branden i augusti. Den akuta fasen efter olyckan var en utmaning både kopplat till det extrema medietrycket men också den viktiga medarbetarkommunikationen i direkt anslutning till branden. Där lade vi stor omsorg.

– Vi jobbar numer mycket inhouse och har ett närmare samarbete mellan strategisk kommunikation och marknadsavdelningen. Det har varit extremt givande och det kommer vi att fortsätta med.


Vad har ni för förhoppningar och planer för kommunikationsarbetet framåt?

– Vi har stora ambitioner. Vi vill berätta om hela vägen tillbaka – vi befinner oss på en otroligt spännande resa mot framtidens bageri och framtidens hållbara brödmål.

 

Nu kan du skicka in ditt bidrag för Stora Kommunikationspriset 2022! Läs mer här