Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Ny app för att redigera film direkt i mobilen

Nu kan du gå från idé till publicering av film utan att lämna mobilen. Med appen CLIPSK kan du enkelt texta och lägga grafik på ditt rörliga material utan att ta omvägen via datorn. Innehållet blir starkare, avsändaren tydligare och vägen från idé till publicering kortare. Dessutom är appen enkel att använda.

CLIPSK får du på köpet när du går kurserna Filma med mobilen och Filma för sociala medier. Sveriges Kommunikatörers många medlemmar har varit med i processen för att ta fram appen och säkerställa kvaliteten.

Bakom appen står kursledarna för Filma med mobilen, Helena Brunkman och Mats Strömqvist, som arbetar på Rallarsving Kommunikation. De har under sina utbildningstillfällen sett ett behov av en mobilapp anpassad för organisationer.

– Enkelt har varit ledordet genom hela utvecklingen av Clipsk. Eftersom mobilfilmsproduktion håller ett relativt högt tempo från idé till publicering vill man inte tappa tid genom att sitta framför stora och komplicerade program för att göra den enklaste textplatta. I utvecklingen har vi inte bara varit noga med enkla ikoner som ska visa rätt. Vi har även använt våra förkunskaper från journalistiken och TV-produktion och gjort den förinställda mallen så bra att den håller för traditionell broadcast.

Appen finns att köpa både får privatpersoner, på AppStore, och för företag som vill använda sin egen grafiska profil. Här hittar du mer information om CLIPSK: https://www.clipsk.se/. Appen underlättar även arbetet med webbtillgänglighet (du kan läsa vår serie om webbtillgänglighetsdirektivet här).


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer. Du får tillgång till våra kostnadsfria event, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.