Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Nu växer vi på Sveriges Kommunikatörer med tre nya kollegor!

Nu växer vi på Sveriges Kommunikatörer med tre nya medarbetare, varav två får helt nya roller inom organisationen. Under våren satsar vi allt mer på innehållsproduktion, PR, utbildning och att förbättra kommunikatörers arbetsmiljö och kompetens. “Det är fantastiskt kul med tre nya kollegor som kan hjälpa oss växa och stärka kommunikatörer i hela landet”, säger Caroline Thunved, VD och generalsekreterare för Sveriges Kommunikatörer. 

Gabrielle Längbo, Emma Ekenberg, Vendela Kirsch

I år inleder Sveriges Kommunikatörer en ny strategiperiod och har då högt ställda mål att växa som medlemsorganisation och samtidigt nå ut till fler. Sveriges Kommunikatörer anställer därför en Kurs- och nätverksansvarig, en PR- och opinionsansvarig samt en Content Manager.   

– Vi vill vara det yrkesmässiga favorithänget för kommunikatörer av alla dess slag. Tillsammans med våra medlemmar kan vi inspirera, vägleda och utmana branschen och samtidigt höja kompetensnivån i en allt mer snabbrörlig och föränderlig bransch. Därför känns det fantastiskt kul med tre nya kollegor som kan hjälpa oss växa och stärka kommunikatörer i hela landet, säger Caroline Thunved, VD och generalsekreterare för Sveriges Kommunikatörer.  

Vendela Kirsch, ny PR- och opinionsansvarig: “Tillsammans med tusentals medlemmar kan vi kroka arm för att stärka kommunikatörens roll.

Vendela Kirsch började sin nya roll som PR- och Opinionsansvarig på Sveriges Kommunikatörer den 1 februari. Hon kommer senast från Rädda Barnen där hon arbetade som pressekreterare med internationell inriktning, men har tidigare arbetat med kommunikation inom politik, näringsliv och på biståndsorganisationer. Hon menar att styrkan i Sveriges Kommunikatörer ligger i den samlade kraften hos medlemmarna, som gör att vi tillsammans kan driva kommunikationsfrågor på en bredare samhällsnivå.

– Sveriges Kommunikatörer är en otroligt viktig hub, och vi blir allt mer relevanta i takt med att kommunikationsbranschen förändras. Branschen är snabbrörlig, och det ställs allt tuffare krav på att kommunikatörer ska vara uppdaterade och ständigt behöver kompetensutveckling. Samtidigt mår många inom branschen dåligt och tillsammans med tusentals medlemmar kan vi kroka arm för att stärka yrket och kommunikatörens roll.

Sveriges Kommunikatörer är inne i en spännande fas med många nya projekt och satsningar. Vendela ser fram emot att stärka PR- och opinionsarbetet och synligheten utåt.

– Sveriges Kommunikatörer vill göra Stora Kommunikationspriset större, få fler medlemmar och driva opinion så att fler kommunikatörer ska må bra på sin arbetsplats. I det arbetet kommer jag in, både i samverkan med andra men även i direkta PR-insatser.

Emma Ekenberg: “Vi erbjuder pricksäker kompetensutveckling inom framtidens kommunikation”

Emma Ekenberg började som Kurs- och nätverksansvarig på Sveriges Kommunikatörer den 1 februari. Hon kommer närmast från Frans Schartaus Handelsinstitut där hon var utbildningsledare, innan dess har hon arbetat med kompetensutveckling inom yrkeshögskolan, bl.a. på Nackademin. Hon har även arbetat med att utveckla kundrelationer hos Telenor.  

I samband med att Emma Ekenberg tog över som Kurs- och nätverksansvarig tillträder EvaHanna Wittrin som kompetensutvecklingschef. Emma kommer att arbeta med att utveckla områdena för utbildning och nätverk för att ligga rätt i en snabbfotad bransch.

– Vi är en viktig branschorganisation för att vi både erbjuder pricksäker kompetensutveckling inom framtidens kommunikation, och även hjälper till med erfarenhetsutbyte genom våra event och nätverk. Jag kommer senast från arbete inom yrkeshögskolan, och nu ser jag mycket fram emot att arbeta vidare med kompetensutveckling och kurser inom en helt annat bransch.

Gabrielle Längbo börjar som Content Manager på Sveriges Kommunikatörer 29 mars. Just nu arbetar hon på Keystone som kommunikatör, och är i grunden utbildad journalist.