Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Nu är det dags att skicka in ditt bidrag till Stora Kommunikationspriset 2022!

Äntligen har det blivit dags att uppmärksamma de personer och organisationer som du tycker har gjort starka insatser inom kommunikation under året. Stora Kommunikationspriset delas ut i fem kategorier under en livesänd gala i vår. 

Bild på guldigt glitter

Stora Kommunikationspriset är Sveriges finaste pris för kommunikatörer. Vi hyllar bland annat de som har visat exempel på ett lysande kommunikativt ledarskap, lyckats med sin förändringskommunikation eller hittat innovativa kommunikationslösningar.

 

Bageribranden blev en kreativ nystart för Polarbröd

Polarbröd vann tidigare i år priset i kategorin Bästa Förändringskommunikation. I augusti 2020 ödelades Polarbröds bageri i Älvsbyn i en förödande brand, vilket blev starten på en ny resa för företaget.

I samband med branden visade Polarbröds marknadsavdelning hur en kris kan bli startskottet för kreativa och nya kommunikationslösningar. Genom ett tätt samarbete mellan avdelningarna och genom att ta ägarskap av sin kriskommunikation lyckades de komma ut ur den svåra perioden - starkare än någonsin.

Helena Rönnmark, kommunikationschef på Polarbröd, har kommenterat vinsten i en tidigare intervju och berättade då även hur branden kom till att förändra arbetssättet för anställda kommunikatörer.

– Vi jobbar numer mycket inhouse och har ett närmare samarbete mellan strategisk kommunikation och marknadsavdelningen. Det har varit extremt givande och det kommer vi att fortsätta med.

 

Här är kategorierna för Stora Kommunikationspriset 2022

Har du en eller flera personer i åtanke som förtjänar att hyllas på stora Kommunikationsprisets gala? Du som är medlem i Sveriges Kommunikatörer kan skicka in ditt tävlingsbidrag i följande fem kategorier:

 

Bästa kommunikativa ledare

Sveriges Kommunikatörer belönar en ledare som med öppenhet och utmärkt kommunikation motiverar medarbetarna och stärker förtroendet för organisationen. Ledarskapet utgår från och uttrycker organisationens eller företagets värderingar och kommunikationen har tydligt bidragit till önskad effekt och goda resultat under 2021.

 

Bästa medarbetarkommunikation

Belönar ett team som under 2021 med uppnådda mål och utmärkta resultat planerat och genomfört kommunikation riktad till medarbetare. Det kan handla om förflyttning, förändringar och att stärka förtroendet för verksamheten både bland medarbetare och potentiella medarbetare samt att visa på hur kommunikationen stärkt varumärket.

 

Bästa digitala kommunikation

Belönar ett team som under 2021 arbetat målinriktat och strategiskt med digital kommunikation och uppnått önskvärda resultat. Kommunikationen, som planerats för att bidra med effekter i den övergripande kommunikationen har designats så att den kunnat anpassas efter läget för att optimera utfallet.

 

Bästa förändringskommunikation

Belönar ett team i företag eller en organisation som under 2021 genomfört förändring som påverkat en eller flera av kategorierna medarbetare, organisation, kunder, samarbetspartner och/eller andra intressenter. Kommunikationens roll i förändringen har varit central givit resultat.

 

Bästa innovativa kommunikation

Belönar ett team som under 2021 använt kommunikation på ett nytänkande sätt för att uppnå innovativa resultat. Det kan vara till exempel genom kreativa samarbeten internt eller med externa parter, genom att använda ny teknik eller att arbeta med kommunikation som är beteendepåverkande. Syftet ska vara att bidra till hållbarhet och lösningar som skapar värde.

 

Uppdatering: Nu är årets inlämning avslutad. Tack för alla bidrag!