Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Haval van Drumpt, CEO på TRE, är en av nykomlingarna i årets jury

2020 blev Haval van Drumpt utsedd till årets kommunikativa ledare. Nu tar han själv plats i juryn för Stora Kommunikationspriset. Vi har pratat om perspektiv, det kommunikativa ledarskapet och uppdraget att utse årets bästa kommunikationsinsatser.

Haval van Drumpt mot vägg med korslagda armar

Hej Haval! Vi är glada över att presentera dig som medlem i juryn för Stora Kommunikationspriset 2022. Vilka perspektiv kommer du att bidra med? 

 

- Jag är inte en utbildad kommunikatör, jag förstår däremot vikten av bra kommunikation och att det är a och o för ett framgångsrikt företag. Jag kommer därför bidra med ett utifrånperspektiv, från en person som inte arbetar med kommunikation dagligen men är mottagare av både bra och mindre bra kommunikation. Jag jobbar även tight med vår kommunikationsavdelning.  

 

 

Vad kommer du att leta efter i bidragen? 

- Jag letar efter saker som inspirerar mig och får mig att känna något. För mig är det också viktigt att se den effekt de olika bidragen har haft på mottagaren. Har de ändrat uppfattningen om ett företag eller skapat en starkare företagskultur?  

 

- Jag har också lärt mig att den bästa kommunikationen oftast föds ur de enkla idéerna. Det ska vara enkelt att förstå, inte tillkrånglat!  

 

Är det någon av kategorierna du tycker är extra intressant?

- Självklart ligger Årets kommunikativa ledare mig varmt om hjärtat, eftersom jag hade äran att kamma hem det priset 2020.  

 

- Jag tycker också att Årets digitala kommunikation är spännande och i allra högsta grad relevant nu när vi befinner oss i en pandemi och mer eller mindre all kommunikation sker digitalt. Kommunikationen fick extra tyngd under pandemin och det är den enda kittet du har som binder ihop hela företaget på distans.  

 

 

Du utsågs till bästa kommunikativa ledare 2020. Vad tycker du utmärker ett kommunikativt ledarskap? Hur tänker du kring din egen roll? 

- Först och främst tror jag att jag insett vad jag är bra på och vad jag är mindre bra på. Jag kan inte vara stark inom alla områden och då är det viktigt att jag tar in experthjälp, som i mitt fall är Tres kommunikationsavdelning. Det är väldigt många som tror att de kan väldigt mycket om kommunikation, men jag tror att det är bäst att vara prestigelös och jobba nära proffsen. 

 

I min roll som kommunikativ ledare tycker jag att det är viktigt att se alla och kommunicera på mina medarbetares villkor. Hänger de anställda i kontorets café på morgonen, ja då hänger jag också där. Sitter alla anställda hemma och jobbar pga. en pandemi, ja då slår jag dem en pling och kollar hur de mår. Jag gör mig tillgänglig för mina anställda och befinner mig i de kanaler och på de platser de befinner sig.  

 

 

Vad är utmaningarna med ett kommunikativt ledarskap?  

- När man som jag jobbar på ett stort företag, kan det ibland vara utmanande att få med alla. Jag vill ha med mina anställda i beslut och nå ut till alla. Därför är det jätteviktigt att jag i min tur anställer kommunikativa ledare, så att det genomsyrar hela organisationen.  

 

 

Tack Haval!

 

 

Glöm inte att skicka in ditt bidrag senast den 8 mars.

Här kan du läsa mer om årets kategorier och se exempel på tidigare vinnare.