Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Här är sommarens bästa poddtips

Har du förberett dig inför en semester full av avkoppling och lyssning? Vi har pratat med några av de personer som under våren har varit med oss på Sveriges Kommunikatörer och delat tips, erfarenheter och spaningar – här är deras allra bästa poddtips till dig!

Karin Hagman, VD för IQ

Fannys förebilder, för inspiration från smarta kvinnor och ledarskap, karriär och utveckling lyssnar jag gärna när Fanny intervjuar kvinnliga förebilder. Tipsar särskilt om avsnittet med Magdalena Gerger, styrelseproffs och fd VD på Systembolaget. Lyssna gärna när Fannys intervjuar mig om självkänsla också.

För familjesemestern brukar jag  lyssna på P3 Historia med barn i olika åldrar, det finns massor av avsnitt och vi turas om att välja.

För promenad med lurar och avkoppling lyssnar jag på Dokumentära berättelser. Alltid spännande historier ur verkligheten.

 

Inga lurar? Läs vår intervju med Karin här!

 

Emma Thorp, VD för Publicis Groupe

– Jag försöker släppa lurarna under semestern till förmån för ljud som vågskvalp och fågelkvitter, men 2 intressanta poddar är HBR IdeaCast och The WARC Podcast. Här delar olika ledare med sig av ny forskning och spännande erfarenheter inom ämnena ledarskap, kommunikation och marknadsföring.

 

Inga lurar? Läs vår intervju med Emma här!

 

Max Landergård: programledare, journalist och författare

Where should we begin, med Esther Perel

Sommaren är ljusets tid, det kan också vara de stora konflikternas tid. Ester Perel är terapeut baserad i New York och i sin podd bjuder hon in riktiga par med riktiga problem som hon försöker lösa tillsammans med sina gäster.

The Joe Rogan Experience

Efter nästan 2000 avsnitt har Joe Rogan kommit att bli en av de mest profilerade poddpersonligheterna i världen, med gäster som Elon Musk och Kanye West. Det är inte sällan ett spännande långt format där avsnitten ofta går över tre timmar.

Nattsudd med Markus Ganev

Det ofiltrerade samtalet om krogentreprenörers med- och motgångar får rum i Nattsudd, där Markus Ganev inte väjer för att gräva på djupet i sina samtal med några av de mest intressanta gästerna inom upplevelseindustrin just nu.

 

Inga lurar? Läs vår intervju med Max här!

 

Nicklas Hermansson, futurist och grundare av NoFomo

Många har försökt att återskapa nerven i pionjärformatet ”Serial” som 2015 kickade igång poddlyssnandet i västvärlden genom att gräva i en suspekt krimstory. Få har lyckats, men Exit Scam är ytterst nära. Den nya dokumentärpodden handlar om Bitcoin-entreprenören Gerald Cottens mystiska död som resulterade i att krypto till ett värde av två miljarder gick upp i rök. Så vad hände egentligen med den kanadensiske kryptoprofilen? Häng med på ett svindlande äventyr som sträcker sig över åtta avsnitt. 

Går det att bli besatt av ett poddavsnitt? Jag tror det. För när andra sätter på Frank Sinatra eller Adele för att komma i helgstämning trycker jag igång Alec Baldwins tidlösa intervju med kollegan Julianne Moore från 2014. Deras röster och samtal är som balsam för själen och jag älskar att få vara en fluga på väggen när stjärnskådisarna berättar för varandra varför de gör vad de gör, och hur en rad vägval har lett dem till var de är i dag. 

 

Inga lurar? Läs vår intervju med Nicklas här!

 

Niklas Laninge, psykolog och författare

Heavyweight är en extremt välproducerad podcast där en riktigt mysigt programledare gör djupdykningar i märkliga människoöden. Tröskeln för att börja gilla podden är ganska hög men ge den ett eller två avsnitt så har du garanterat en ny favvo-podd!

The Feed är en väldigt smal podcast om den så kallade foodtech-branschen. Berör olika ämnen inom just mat – från nya leveransföretag till innovatörer som upptäcker nya typer av maträtter. Varje avsnitt ger garanterat en blick in i framtiden.

 

Inga lurar? Läs vår intervju med Niklas här!