Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Här är juryn för Stora Kommunikationspriset 2021

Nu offentliggörs juryn som ska utse årets vinnare i fem kategorier. Ny för i år är bland andra André Assarsson från Facebook.

Nomineringen till Stora Kommunikationspriset är i full gång. Juryn leds av Sveriges Kommunikatörers ordförande Viveka Hirdman-Ryrberg som till vardags är kommunikationsdirektör och chef för hållbarhet på Investor. Med sig har hon en jury med både specialistkunskaper och lång erfarenhet av kommunikation i bred bemärkelse. En av årets nykomlingar är André Assarsson, Government Manager på Facebook Norden som är expert inom Public Affairs och PR. En av fjolårets vinnare finns också i juryn, det är vinnaren i kategorin Ung talang, Daniel Caldeborn, videoproducent från Luleå.

– Jag brinner mycket för just digital kommunikation, säger André Assarsson, Government Manager på Facebook Norden. Rätt använt så är detta ett extremt effektivt men även demokratiskt sätt att kommunicera. Detta eftersom autencitet, innehåll och transparens får kraftigt ökad betydelse. När alla plötsligt får chansen att nå varandra i realtid ökar mångfalden och bra kommunikation premieras framför mindre bra.

Årets jury har i uppdrag att utse fem vinnare: årets bästa kommunikativa ledare, medarbetarkommunikation, digitala kommunikation, förändringskommunikation och årets bästa innovativa kommunikation. Nomineringen stänger den 21 mars.

– Vi är väldigt stolta över sammansättningen av kompetenser i juryn, säger Viveka Hirdman-Ryrberg, juryns och Sveriges Kommunikatörers ordförande. Här finns erfarenheter från flera branscher och roller, från näringsliv, offentlig verksamhet och forskning, specialister och generalister. Årets jury har specialistkunskaper inom de flesta discipliner inom kommunikation.

– Vi hoppas på många bra nomineringar även i år, 2020 var verkligen inte ett vanligt år, säger Hanna Brogren generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer. Pandemin som sådan har krävt kommunikation, beteendeförändringar och anpassning samtidigt som den accelererat den digitala utvecklingen. Det har lett till både spännande och nya kommunikationslösningar.

Juryn för Stora Kommunikationspriset 2021

Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör och chef hållbarhet, Investor, ordförande, Sveriges Kommunikatörer

Marcus Thomasfolk, kommunikationschef, Volkswagen Sverige 

André Assarsson, Government Manager, Facebook Norden

Hanaw Rashid, konsult inom digital strategi

Erik Modig, docent, Handelshögskolan 

Ann-Marie Begler, styrelseledamot, Academedia

Daniel Caldeborn, videoproducent, Luleå kommun, Årets unga talang 2020 

Hanna Brogren, generalsekreterare, Sveriges Kommunikatörer 

 

Läs mer om priskategorier och juryns arbete.