Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Djursholms bibliotek tilldelas Jerry Bergströms stipendium


Motivering:

Kristina Tingvall och Eva-Lotta Hallberg tilldelas Jerry Bergströms stipendium för sina insatser för Djursholms bibliotek som har lyckats skapa engagemang och dialog med invånarna. Biblioteket är en betydelsfull institution som starkt bidrar till främjandet av kultur och utbildning inom kommunen.

– Kristina Tingvall och Eva-Lotta Hallberg, har gjort ett otroligt arbete och vi vill uppmuntra dem att fortsätta sitt kommunikationsarbete så att biblioteket och kulturen ska nå ut ytterligare i kommunen, säger Josefin Brögger, PR-konsult på JB Public Relations AB och dotter till Jerry Bergström. Tillsammans med Hanna Brogren, generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer, sitter hon i juryn för stipendiet.

– Det är extra roligt att ge Djursholms bibliotek stipendiet då Jerry var bosatt i Djursholm.

Jerry Bergströms Stipendium är ett riktat stipendium i form av kompetensutveckling inom kommunikation. Kristina Tingvall och Eva-Lotta Hallberg får nu gå på Sveriges Kommunikatörers grundkurs i kommunikation.

– Jag blev överlycklig och fick nypa mig i armen när jag fick höra att jag får stipendiet. Det ska bli oerhört spännande att få träffa människor från olika branscher, och jag ser även fram emot inspirerande föreläsningar, säger Kristina Tingvall.

Vad gör du idag och vad har du för bakgrund?

– Jag jobbar som biblioteksassistent sedan 14 år tillbaka, och jobbar 50 procent på Danderyds gymnasiums skolbibliotek och 50 procent på Djursholms bibliotek.

Vad har kommunikation för betydelse i din roll?

– Själva biblioteket är kommunikationskanalen, vi som jobbar där är kommunikatörer på plats/reklampelare. Alla som arbetar på folkbibliotek måste vara goda kommunikatörer.

Vad tror du bidrog till att just dina och Djursholms biblioteks kommunikativa insatser utmärkte sig?

– Djursholms bibliotek är ett fantastiskt vackert och levande bibliotek med mycket engagerade besökare och föreningar. När man verkar i det lokala samhället som Djursholm måste man vara lyhörd för just de krav och önskemål som de har. Alltså kunna kommunicera med alla så att de känner att det är "deras" bibliotek, det har vi varit bra på.

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer. Du får tillgång till våra kostnadsfria event, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.