Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Den coachande kommunikatören

Ann Jönsson Lindström, tidigare informationsdirektör och idag chefscoach, leder kursen  Coachande kommunikation där du utvecklar ditt coachande ledarskap och får förståelse för olika kommunikationsstilar. Men varför behövs coachande kommunikatörer?

Ann Jönsson coachar kollega

När allt fler medarbetare och chefer blir kommunikativa förändras kraven på kommunikatören. Numera får kommunikatören ofta kliva in i rollen som kommunikationsutvecklare vilket innebär att verktyg såsom coachning blir värdefulla komponenter i den kommunikativa verktygslådan. Och allt fler kommunikatörer har kommit till insikt om effekterna av coachning, menar Ann Jönsson Lindström.

Ann Jönsson Lindström arbetar med att coacha chefer och hjälpa dem utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog. Hon har över 20 års erfarenhet som informationsdirektör, vd och styrelseledamot.

Det är skillnad på att vara professionell coach och att använda ett coachande förhållningssätt i sin vanliga yrkesroll som kommunikatör eller chef. Här får du träna på de delar och coachverktyg som är relevanta för dig i din roll och som passar för att utveckla organisationens kommunikativa förmåga.

Under kursen får du också förståelse för hur du kan skapa samsyn kring kommunikationsarbetet och får träna på olika strukturer, metoder och verktyg som du sedan direkt kan börja använda i din egen organisation. Du utvecklar även förmågan att coacha dig själv mot motiverande mål och frigöra egen tid för strategiskt kommunikationsarbete. Under drygt en månad varvas två kurstillfällen med praktisk träning på hemmaplan med den coachande kursledaren som stöd.

 

Kursen Coachande kommunikation ges i Stockholm. Läs mer och boka här.