Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Christina Herthnek är ny jurymedlem för Stora Kommunikationspriset: Vill se värme och engagemang i vinnarbidragen

Christina Herthnek är kommunikationschef på Jordbruksverket, och berättar här om utmaningar i yrket, vad som utmärker riktigt bra kommunikation och vilka perspektiv hon kommer att ha med sig som jurymedlem för Stora Kommunikationspriset 2023. Hon efterlyser värme, engagemang och ambitionen att vilja väl i vinnarbidragen.

En kvinna med blont lockigt hår som ler mot kameran

Christina Herthnek arbetar som kommunikationschef på Jordbruksverket, och har ett passionerat engagemang för att bidra till en trygg och hållbar matproduktion i Sverige. Med sina sex år på Jordbruksverket och en lång bakgrund som kommunikationschef i offentlig sektor är hon duktig på att navigera i komplexa kommunikationslandskap och att jobba med olika typer av ledningsgrupper.

– På Jordbruksverket har jag en väldigt spännande tjänst, där jag sitter i myndighetens högsta ledningsgrupp samtidigt som jag har 25 superkompetenta medarbetare. Vi ska bidra till att Sverige har en trygg och hållbar matproduktion och att våra djur och växter mår bra, både till vardags och i kris eller krig. Dessutom har jag en fantastiskt kommunikativ generaldirektör i Christina Nordin, som vann priset för bästa kommunikativa ledare 2019. Hon är väldigt rolig att jobba med!

“En av de största utmaningarna är att räcka till”

Christina menar att dagens kommunikationsbransch står inför utmaningen att räcka till och hålla sig uppdaterad om den senaste tekniken. Men hon välkomnar utmaningarna och ser dem som en möjlighet att utvecklas och lära sig nya saker.

– En av de största utmaningarna är att räcka till, förväntningarna på oss är stora och vårt yrke utvecklas och omfattar allt mer. Dessutom måste vi snabbt lära oss att förstå ny teknik såsom AI och vad det kan komma att betyda för världen och för vår yrkesroll.

Christina tror på kraften i att skapa trygghet och handlingskraft genom riktigt bra kommunikation. Hon tar med sig sin passion för internkommunikation och relationsskapande när hon bedömer bidragen för Stora Kommunikationspriset.

– Jag tycker att internkommunikation är oerhört viktigt, så det perspektivet har jag alltid med mig. Dessutom behöver världen kommunikation som för människor närmare varandra, istället för kommunikation som sker på andras bekostnad. Så det relationsbyggande perspektivet kommer jag att leta efter bland bidragen! I ett vinnarbidrag letar jag efter värme, engagemang och ambitionen att vilja väl. Jag ser fram emot att se de olika bidragen och få ta del av all spännande kommunikation som finns därute!