Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Bästa tipsen om du ska söka ett nytt kommunikationsjobb

Mathias Wellström, grundare av talangbyrån Trib, är veckans gäst i Kommunikationspodden. Han träffar Max Landergård och Caroline Thunved i studion för att prata om varför många inte anses vara lika heta efter 40 och hur man ska stå ut för att få ett bra jobb.

Åldersdiskriminering på arbetsmarknaden var ett ämne som kom upp när Mathias Wellström besökte Kommunikationspodden. 

– Jag upplever att ålderismen är ett jätteproblem. Jag vet inte hur det är i andra branscher men inom kommunikation så tycker jag det är ett problem att man i alldeles för tidig ålder anses vara obsolet. Jag kan tycka att, om man åker ner till Spanien och hänger där så är de små barnen, vuxna och föräldrar… på restaurang så ser man att de har en annan relation till olika generationer, de förstår varandra bättre och kan se värdet av olika erfarenhet, säger Mathias Wellström.

Efter så många år i branschen har Mathias bra koll på hur man ska agera när man söker nytt jobb. 

– I mitt yrke handlar det om att förstå uppdragsgivarens nuläge och ambitioner, hur teamet ser och hur man vill fylla teamet. Sen handlar det att hitta rätt talang för den rollen eller den uppgiften. Det handlar mycket om att dels kunna titta på ett CV och på något sätt se att ”det här skulle kunna vara någonting” men sen att addera på känsla, upplevelse efter flera samtal med den personen det är viktigt, säger Mathias Wellström.

Lyssna på hela avsnittet i veckans upplaga av Kommunikationspodden!