Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Storytelling

Vässa dina berättelser och nå bättre resultat.
Tre vita kvinnor och en vit man samtalar runt ett bord.

Fängslande berättelser får oss att minnas, agera, dela och rekommendera. Men för att lyckas behöver du kunna den kraftfulla strukturen inom storytelling, hur du besätter rollerna samt hur man producerar effektivt och med hög kvalitet.

Den här heldagen ger dig insikter, verktyg och en teoretisk grund – men det är framförallt en praktisk kurs där du aktivt får jobba med idéer, synopsis och egna  stories.

 

Välj datum

Under distanskursen Storytelling kommer du att lära dig

  • Struktur och berättarteknik
  • De viktigaste rollerna inom storytelling
  • Skriva manus för storytelling
  • Produktionsprocess och intervjuteknik för framgångsrik storytelling
  • Olika format för storytelling

 

Väldigt engagerande och sympatisk kursledare och duktig på att skapa närvaro och engagemang även i det digitala mötesformatet. Vi fick bra modeller och verktyg för att strukturera en engagerande berättelse.

- Åsa Brozén, Socialstyrelsen

Kursledare

Helena Brunkman är en mycket uppskattad kursledare som anlitas över hela Sverige. Hon har en bakgrund som nyhetsjournalist i TV-världen vilket gör att hon är skicklig på att skapa ett effektivt berättande som snabbt berör. Hon har även en gedigen utbildning inom storytelling inom både privat och offentlig sektor samt inom upplevelseindustrin. Helena är även kursledare för Producera Mobilfilm samt Medierelationer och Intervjuteknik.

För vem passar distanskursen?

Kursen är utvecklad för kommunikatörer, marknadsförare, ledare och videoproducenter som vill producera kraftfulla berättelser för att skapa engagemang, öka gemenskapen bland medarbetare eller stärka varumärke.

Vad behöver du?

En dator med ordbehandlingsprogram eller papper och penna. Försök att identifiera två historier som man (medarbetare, kunder..annan) gärna berättar på din arbetsplats. De behöver inte vara varken långa eller komplicerade utan endast små och enkla.

 

Efter genomförd kurs får samtliga deltagare ett digitalt diplom utfärdat i samarbete med TRUE Original.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig

Vill du veta mer om ett skräddarsytt upplägg? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se

En person som skriver på en laptop.

Storytelling: Så funkar en distanskurs

Storytelling genomförs som en distanskurs. Efter anmälan hittar du kursen under Mina sidor. När det är dags för kurstillfället klickar du på distanskursens namn för att komma till läroplattformen Learnster. Under tillfället har du möjlighet att ställa frågor till kursledaren och diskutera med andra deltagare. 

Sveriges Kommunikatörer är ett auktoriserat utbildningsföretag!

Sveriges Kommunikatörer är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetssystem som granskats och godkänts i enlighet med organisationens kriterier för kvalitetsauktorisation.