Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Professionellt ID - Stärk din position, din karriär och ditt professionella jag!

En stark och väl definierad professionell identitet är idag avgörande för din framgång och personliga karriär i arbetslivet. Det är grundbulten i ditt ledarskap och du lär dig att se dig själv med ett högt egenvärde och ett bra verktyg när du är redo att ta nästa kliv i din karriär.
Kvinna i svarta kläder tittar på en visuell bild där skuggan lyfter en pokal i handen

Professionellt ID är ett modernt sätt att uppgradera och presentera din ledarprofil och utvecklingspotential. När vi enskilt och individuellt: 

·         Kopplar ihop dina värderingar 

·         Din ledarstil i förhållande till uppdraget

·         Dina styrande karriär- och livshändelser

blir bilden av ditt professionella jag genuin och tydlig – för dig själv, medarbetare, uppdragsgivare och inte minst vid rekrytering och intervju. Metoden har utvecklats tillsammans med bolag som önskat ta fram ett professionellt ID på sina högre ledare och VD:ar och är varumärkesskyddad i Sverige och EU.

Skräddarsydd

Syftet med en uppgradering av dig själv är att synliggöra din:

  • Ledarstil
  • Affärsinsikt
  • Beslutskraft

som tydligt visar hur du kan bidra i det uppdrag du har eller i ett nytt uppdrag. Din profil blir skarp och du kan med självförtroende positionera dig som ledare, VD och styrelseledamot. Den gör dig rättvisa – du blir tydlig, konkret och fokuserad kring vad du med din potential kan erbjuda framåt.

 

STEG 1. Kartläggning av värdering och ledarstil

Ett första möte tillsammans enskilt med Lena Gustafsson initierar hela processen. Inför arbetet med ditt Professionella ID genomför du två internationella digitala kartläggningar, en värderingsövning samt en övning med fokus på din ledarstil i förhållande till ditt uppdrag. Du förbereder dig inför djupintervju kring hur dina styrande karriär- och livshändelser påverkat dina val och din ledarstil.

 

STEG 2. Workshop

Vi går igenom och kopplar samman dina värderingar och din ledarstil samt hur dina livs- och karriärhändelser styr ditt professionella jag – genom det sammantagna resultatet bygger vi upp en målbild med en konkret handlingsplan.

 

STEG 3. Reflektion

Med den uppgraderade bilden av dig, målbilden och handlingsplanen går du på egen hand igenom och reflekterar för att kunna agera och arbeta mot de satta målen.

 

STEG 4. Uppföljningsmöte

Vid uppföljningsmötet uppgraderar och paketerar vi din kapacitet och förmåga som den faktiskt är. Vi går igenom och förstärker dina beteendemönster, justerar din målbild och tidsram samt förtydligar vad du ska fokusera på för att nå dina mål. Du får med dig uppgifter som du ska ha jobbat med till nästa och sista gången.

 

STEG 5. Praktiskt arbete, lärande och reflektion

Med nya verktyg och den samlade bilden arbetar du konkret och praktiskt på egen hand med hemuppgifterna mot dina mål inför summering och resultatkoll.

 

STEG 6. Avslutande Uppföljningsmöte Resultatkollen – hur gick det?

Efter ytterligare två månader, hur har det gått? Vi diskuterar din resa, var du befinner dig, vilka val du har gjort och det visar tydligt din väg framåt i karriären.

 

Tidsåtgång: 12 timmar plus reflektion, 18- 20 timmar inklusive reflektion.

 

Lena Gustafsson har i över tjugofem år hjälpt och utvecklat chefer, ledningars och styrelsers effektivitet genom bl a Professionellt ID. Hon är utbildad beteendevetare och legitimerad psykoterapeut KBT och arbetar med kombinationen ledarskapsutveckling och affärspsykologi.

Lena är VD och grundare av Good Relations och Styrelsebalans. Hon har en bakgrund som journalist och chefredaktör inom Bonnier samt författare till Bortom Glastaket (Liber, 2015) samt Har mannen någon framtid – 13 kända män tänker högt (Mondial, 2018)

 

Jag vågade tänka större, lita fullt ut på det jag kan och starta eget. Det har jag inte ångrat en dag. Mitt senaste uppdrag var först som CFO och sedan interims VD på Dramaten.

Ann-Sofie Lindahl Navarro, FALA Consulting

 

Vem är du?

Du som vill genomföra Professionellt ID är i startgroparna att bli chef eller redan en erfaren chef sedan många år och behöver få syn på dina styrkor på djupet utifrån ett objektiv perspektiv.

 

Kostnad: 17.900 kronor ex moms

 

Den här resan kan du påbörja när du själv vill men varför vänta? Hör av dig till mig med ytterligare frågor eller om du vet redan nu att du vill du ta nästa kliv i din karriär. Du kan också skicka in dina kontaktuppgifter via formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Leende äldre kvinna med axellångt halvblont hår

Lena Gustafsson

VD och grundare av Good Relations och Styrelsebalans

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se