Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Pitchskolan för kommunikatörer: Bli en mästare på att nå fram med blixtens hastighet!

Pitchskolan är perfekt för dig som är kommunikationsproffs och vill ta dina personliga budskap till en ny nivå. Sällan räcker tiden till och vi är ofta duktiga på att hjälpa andra att framföra sina idéer, nu är det dags för dig att kliva fram och nå ut själv. Oavsett om du vill öka förståelsen för din idé, ditt synsätt eller dina lösningar, eller om du vill engagera kollegor, medlemmar, ledningsgrupp eller deltagare – anmäl dig till Pitchskolan för kommunikatörer!
En vit kvinna står och presenterar något framför en publik.

Vi tror på utveckling, gemenskap och inspiration. Vi tror också på demokrati och rättvisan i att ge förutsättningar för fler röster att bli hörda. Vi tror att alla kan lära sig konsten att kommunicera personligt även under begränsat med tid och att pitcha är nyckeln för att uppnå detta.

Intresseanmälan

Varför är det viktigt att kunna pitcha?

Det handlar om att göra ditt erbjudande tydligare i budskapsdjungeln. Du kan med en vass pitch förändra utgången i en fråga, ett ämne, ett tema eller en situation. Genom att erbjuda nya perspektiv, idéer och arbetssätt kan du förbättra både utfall och måluppfyllelse.

Under kursens gång kommer vi att utforska den hemliga ingrediensen "What's in it for me?" och hur du kan anpassa din pitch för att ge ett konkret svar på det. Vi kommer att hjälpa dig att hitta argument, budskap och med själva trovärdigheten. Du kommer att träna din framtoning och lära dig förtydliga ditt budskap, filtrera bort det oväsentliga och tämja kropp och sinne. Dessutom kommer du att lära dig tekniker att lägga ego och den inre rösten åt sidan.

Vi kommer att utforska när en pitch egentligen börjar och på vilken nivå den ska ligga för att vara förståelig och övertygande i olika sammanhang och platser. Du får också verktygen som avslutar din pitch med en tydlig framåtriktning.
Pitchskolan för kommunikatörer skapar en trygg miljö för träning i teori och praktik och hjälper dig att göra din pitch till en givande och begriplig framställning.

Du kommer att lära dig följande:

  • Pitchmetoder som fungerar kopplat till ämne och kontext.
  • Skillnaderna mellan talspråk och skriftspråk och hur det kan påverka din pitch.
  • Att bygga upp en pitch genom att presentera dig själv, utmaningen och vad du vill uppnå.
  • Hur du gör din pitch intressant genom ansiktsuttryck, betoning och konstpauser.
  • Att välja ut dina bästa argument och varför det är viktigt att rikta uppmärksamheten mot lyssnaren.
  • Att förbereda dig steg för steg för att skapa önskade reaktioner hos mottagaren.

För vem passar kursen?

Denna kurs passar dig som använder kommunikation i ditt yrke, har nytta av att dina budskap når fram och vill ta din kommunikativa kompetens till nya höjder.

Kursledare

Vår erfarna kursledare Andrea Hartmann Jovell har gedigen erfarenhet från kommunikation i kommunal förvaltning och privat näringsliv.
Andrea är kommunikationsrådgivare, utbildare, moderator och föreläsare. Kommunikationsvetare och tidigare marknad- och kommunikationschef för Göteborg & Co. Grundade succén Mingelskolan med 10 000 deltagare och artiklar i Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Industri. Andrea har även skrivit Framtoning, en handbok i kommunikation för ledare.

Upplägg och innehåll

Pitchskolan för kommunikatörer består av två delar för maximal utveckling. Så här ser upplägget för de två kursdagarna ut: 
1. Vi börjar med en halvdag digitalt. Vi går igenom grundläggande tekniker för att pitcha, teorier för påverkan och goda exempel och fällor att undvika. 

2. Därefter samlas vi fysiskt en heldag och får möjlighet att tillsammans utbyta erfarenheter och du får träna olika moment för att vässa dina färdigheter i praktiken. Denna dag genomförs på plats i centrala Stockholm.

Efter genomförd kurs får varje deltagare ett diplom som intyg på din nya kunskap och kompetens.

Välkommen till Pitchskolan för kommunikatörer, vi hjälper dig att nå fram på nolltid!

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig