Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Nätverk: Strategisk kommunikation

Reflektera, omvärldsbevaka och utvecklas tillsammans med andra kunniga inom strategisk kommunikation i det här semi-digitala nätverket.
En vit kvinna och en mörkhyad kvinna tittar nedåt.

Du som vill vidga dina perspektiv och ta nästa steg genom diskussion med andra kommunikatörer inom samma kompetensområde – här är plattformen för dig! Nätverket är ett forum för erfarenhetsutbyte och gemensamt lärande där vi lyfter blicken, omvärderar gamla sanningar och funderar över nya möjligheter.

Intresseanmälan

Som strateg har du alla chanser att ta taktpinnen och chansen att driva såväl förändring som innovation – vilket enligt forskning är det som skapar mest upplevt värde.
Parallellt förväntas många ändå ”leverera kommunikation” och den balansen brukar vara intressant att diskutera och reflektera över. Vilka möjligheter vill, kan och bör jag hugga på?
Tillsammans med andra erfarna kommunikatörer får du tillfälle att diskutera och reflektera, lära av andra, få inspel, tips och råd.

Vi fördjupar oss i aktuella ämnen som påverkar vardagen för dig, vilka kan vara allt ifrån hur du får andra att ta sitt kommunikativa ansvar till hur du ska ställa dig till all ny teknologi som påverkar kommunikationsarbetet. Nätverket sätter tillsammans agendan genom att identifiera relevanta ämnesområden och frågeställningar för den specifika gruppen. Emellanåt bjuds gäster in för att ge ytterligare perspektiv till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Varför gå med i ett nätverk?

  • För att fokusera på ett ämne inom kommunikation och dela erfarenheter med andra engagerade kommunikatörer.
  • Tipsa varandra om modeller, verktyg, framgångsfaktorer, fallgropar, var hitta mer kunskap via poddar, webbinars, böcker, rapporter.
  • För spänstiga diskussioner, mycket erfarenhetsutbyte och omvärldsspaning i intressanta ämnen relaterade till strategisk kommunikation.
  • För att få konkreta tips på ens egna utmaningar, ny kunskap och inspel från kollegor med andra perspektiv.
  • Vi sätter agendan tillsammans för att det ska vara så relevant och intressant som möjligt.
  • Nätverka är ett verb. Något man gör. Det är inte en kurs eller forum där någon talar om för dig ”gör så här”, utan ett forum där hela gruppens kunskap och erfarenhet tas tillvara för att lösa de nya och kanske okända utmaningar och möjligheter vi som jobbar med kommunikation står inför.

Nätverksledare

Nätverket leds av Ann Jönsson Lindström som arbetar med att coacha chefer och hjälpa dem att utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog. Hon har över 20 års erfarenhet som informationsdirektör, vd och styrelseledamot i företag som Sydkraft, Telia, Digital Equipment, Posten, Torget och Jeeves. Ann leder även kurser inom coaching.

För vem passar nätverket?

Det här nätverket är för erfarna kommunikatörer som har som uppgift att driva utveckling och har ett extra intresse och ansvar för den strategiska dimensionen i kommunikationsarbetet.

Upplägg

Nätverket genomförs både fysiskt och digitalt vid sex tillfällen under tre timmar. Nätverksdeltagarna kommer från olika typer av verksamheter för att skapa en givande bredd av erfarenheter, men begränsas till 12 deltagare för att hålla träffarna personliga och fokuserade.

Första och sista tillfället genomförs fysiskt på plats i centrala Stockholm och de andra digitalt. Vid de fysiska träffarna bjuder vi på lunch i anslutning till träffen. Vi bekräftar start för nätverket när minst 10 personer är anmälda.

Ändring i datum kan förekomma men meddelas i god tid.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig