Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Nätverk: Ny som kommunikationschef

Ny som kommunikationschef? Höga ambitioner men fler frågor än svar? Det här nätverket är för dig som är relativt ny som kommunikationschef och vill reflektera, resonera, inspireras och utvecklas tillsammans med andra i samma roll. Träffarna kommer att genomföras fysiskt i centrala Stockholm.

Nätverket är ett forum för erfarenhetsutbyte och gemensamt lärande och sätter tillsammans agendan utifrån behovet hos gruppen. Tillsammans med andra nyblivna kommunikationschefer får du tillfälle att diskutera och reflektera över din roll i verksamheten och som chef och ledare.

Välj datum

Vi fördjupar oss tillsammans i aktuella ämnen som påverkar vardagen för dig. Det kan exempelvis handla om kommunikationens ställning inom organisationen, ledningsgruppsarbete, hur du får andra att ta sitt kommunikativa ansvar eller hur vi människor fungerar. Fokus ligger på behov och erfarenheter i gruppen. Vid några av tillfällena kommer vi att få besök av intressanta gäster som ger ytterligare perspektiv på de aktuella frågorna.

Varför gå med i ett nätverk?

  • Få en språngbräda för att förstå, hantera och medvetet utveckla din roll.
  • Ta del av andras erfarenheter för att få insiktsfulla råd och lära av misstag.
  • Få ett vidgat perspektiv av rollen.
  • Bolla tidiga idéer för att värdera effekter och konsekvenser med andra.
  • Få förståelse för hur andra agerar i praktiken och inspel till ditt egna arbete.
  • Ta del av tips och diskussioner utifrån dina utmaningar.

Nätverksledare

Anne-Catherine Worth har lång erfarenhet som kommunikationschef inom näringslivet såväl som offentlig sektor. Hon har tidigare varit mentor för kommunikatörer inom ramen för Sveriges Kommunikatörers mentorprogram CMP. Hon är idag kommunikationschef för Läkemedelsverket där hon driver ett större förändringsarbete med stor bäring på kommunikationen. Myndigheten rankades fyra i Kantar Publics förtroendebarometer 2022. Anne-Catherine skriver om ledarskap, rekrytering och kommunikation på Linkedin.

För vem passar nätverket?

Det här nätverket är för dig som har upp till tre års erfarenhet som kommunikationschef. Eftersom utmaningar ofta liknar varandra, oavsett bransch spelar det ingen roll om du jobbar i privat, offentlig eller ideell sektor. Det viktiga är att du vill utveckla själv tillsammans med andra relativt nya kommunikationschefer. Kanske har du en fråga eller en utmaning som du vill bolla med andra i samma roll.

Sveriges Kommunikatörers nätverk är ett unikt koncept där kompetensökning, personlig utveckling, erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning tillsammans bygger en stabil och hållbar utvecklingsprocess. Du knyter dessutom långsiktiga band med kunniga människor som fortsätter att bidra till din utveckling långt efter nätverkets slut.

Upplägg

Nätverket genomförs fysiskt vid sex tillfällen under tre timmar.

Nätverksdeltagarna kommer från olika typer av verksamheter för att skapa en givande bredd av erfarenheter, men begränsas till 10 deltagare för att hålla träffarna personliga och fokuserade. Nätverket träffas i Stockholm. Om det blir tillräckligt stort intresse i annan del av landet så finns det möjlighet att även starta en grupp där.

Varje tillfälle sker mellan klockan 17.00 – 20.00 och inkluderar middag. Vi bekräftar start för nätverket när minst 8 personer är anmälda.

Ändring i datum kan förekomma men meddelas i god tid.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig