Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Finansiell kommunikation: Ekonomi + Kommunikation = SANT

Vill du utveckla medarbetarskapet ytterligare inom er organisation? Vi utforskar vad finansiell kommunikation innebär i praktiken och vad vi behöver göra för att hitta bra samverkansformer för bästa resultat. Du som ska kommunicera ekonomi kommer att lära dig att förstå, förenkla och förklara finansiell kommunikation, och du som jobbar med ekonomi kommer att förstå vikten av att kommunicera ekonomi och ekonomiska termer till ickeekonomer.
Fem personer håller ihop sina högerhänder i mitten.

Varmt välkommen till en kurs där fokus ligger på de begrepp och samband som är vanligast inom finansiell kommunikation. Det exakta innehållet skapas i rummet kring de utmaningar som deltagarna har med sig och under kursens gång utforskar vi hur vi kan hitta en samverkan mellan kommunikation- och ekonom/finans-enheterna inom organisationen. Vi jobbar tillsammans med att förstå, förenkla och förklara begrepp som investering, kostnad, återbetalningstid, avskrivning, lönsamhet och EBITDA.

Intresseanmälan

Mål med kursen

Kursen syftar till att ge kunskap, metoder och verktyg för att ni från Kommunikation och Ekonomi ska kunna arbeta både taktiskt och strategiskt tillsammans kring att stärka förståelsen inom organisationen för vikten av ekonomin och hur det påverkar hela verksamheten. Målet är också att ni kommer att ha ett mycket bättre samarbete efter att ha deltagit på kursen från två olika avdelningar inom organisationen.

Upplägg

Kursen börjar med en fysisk heldag som sedan följs upp med hemuppgifter samt en digital halvdag där kursen knyts ihop.
Vi använder oss av interaktiv pedagogik med mentometrar, bikupor, quiz, visionära övningar och lyfter fram aktuella exempel från deltagarnas egna verksamheter. Vi arbetar också med induktiv metodik genom att läsa och dra slutsatser ur olika typer av underlag.

Kursledare

Magnus Bild har varit adjungerad professor i finansiell kommunikation på Stockholm School of Economics och driver sedan 20 år ett företag med utbildningar i ämnet. Han leder kurser över hela världen och har fått utmärkelser för sin pedagogiska förmåga att göra något svårt enkelt och förståeligt för alla som inte jobbar med ekonomi. 

För vem passar kursen? 

  • Medarbetare och chefer från kommunikationsfunktionen
  • Medarbetare och chefer från ekonomi-/finans-funktionen

Gå två från samma organisation

Kroka gärna arm med ekonomi-kollegan i din organisation och gå tillsammans på kursen så att ni får ett bra avstamp och samsyn på hur ert samarbete kan genomföras med just era förutsättningar. Gå två från samma organisation för 1 ½ kostnad. För anmälan av två personer från en och samma organisation, kontakta Gisela Holmer Prebensen, så ser vi till att anmäla er båda.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig

Vill du veta mer om ett skräddarsytt upplägg? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se