Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Kommunicera effektivare på hjärnans villkor

Det är vanligt att uppleva oro och stress i arbetslivet. Detta kan vara utmanande och påverka både ditt välmående och dina arbetsprocesser.
Vit kvinna med blont hår uppsatt i knut står med ryggen mot kameran och tittar på en vägg med texter.

Kursen återkommer under HT24, datum kommuniceras inom kort.

Våra hjärnor är hyperkänsliga för allt som kan hota oss, och idag vet vi att sociala hot har liknande effekt på våra hjärnor som fysiska hot. Denna mekanism har varit en grundförutsättning för oss för att överleva. 

Intresseanmälan

Forskning visar att under hot blir vi alltmer känslostyrda och har försämrad förmåga att samarbeta, ta in fakta, tänka logiskt och vara konstruktiva. Detta ställer krav på både hur vi leder och kommunicerar för att vi ska nå fram och få med oss människor i till exempel förändringsarbeten, som i sig ofta kan uppfattas som ett hot. 
Därför är det av viktigt att skaffa sig de rätta verktygen för att hantera  minimera denna stress. Att kunna identifiera stressfaktorer och tillämpa effektiva strategier är avgörande för att skapa en balanserad och hållbar tillvaro.  
 
Är du nyfiken på hur hjärnor tar emot och bearbetar intryck, och hur du kan öka dina förutsättningar för att hantera stressfulla situationer och nå fram och få med dig andra – anmäl dig till denna kurs!

Du kommer att lära dig:

  • Hjärnans grundprogrammeringar och vad du bör tänka på i kommunikation utifrån dessa
  • Varför det inte alltid det är så lätt med förändring och vad du behöver tänka på för att kunna lyckas utifrån ett hjärnperspektiv
  • Skapa budskap som engagerar människor trots olika drivkrafter
  • SCARF-modellens sociala triggers, för att skapa trygghet och öka förmågan till logiskt och komplext tänkande i en tillvaro där vi är mer känslostyrda
  • Vad som gör att vi kan uppfatta samma information och gemensamma upplevelser på så olika sätt och hur det påverkar vår kommunikation
  • Metoder för att skapa konstruktiva samarbeten, trots ökad polarisering. 

Kursledare:

Andris Zvejnieks har varit kommunikationsdirektör för SAS Sverige och Systembolaget och är nu seniorkonsult och utbildare inom kommunikation och ledarskap. Andris delar gärna sina mångåriga erfarenheter och kunskap om hur du når fram genom informationsbruset med hjälp av rön från beteendestudier och modern hjärnforskning.


Gunilla Keller har lång erfarenhet från ledande befattningar i stora organisationer, myndigheter och företag. Gunilla hade bl a en nyckelroll i kommunikationsarbetet i Ericssons stora omvandling under de värsta krisåren i företagets historia. Idag arbetar Gunilla som senior kommunikationskonsult och skräddarsyr bland annat ett kommunikativt ledarskapsprogram för ledarna i ett av Sveriges med kända företag, med tillhörande ”Train the trainer” för kommunikatörer.

För vem passar kursen?

Kursen passar för dig som idag arbetar med intern – och/eller externkommunikation, projektledning och ledarskap och som förstår att ökad stress gör att det krävs mer av den som kommunicerar. Du vill lära dig handfasta sätt att nå fram bättre och få med dig fler. 

 

Efter genomförd kurs får samtliga deltagare ett digitalt diplom utfärdat i samarbete med TRUE Original.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig

Vill du veta mer om ett skräddarsytt upplägg? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se