Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Den professionella kommunikationens grunder

En gedigen grund i kommunikatörens uppdrag och arbetssätt! Denna kurs är ett utmärkt tillfälle att få en god inblick i kommunikatörens uppdrag och arbetssätt. Vad som krävs av en kommunikatör och hur du kan bidra strategiskt och strukturera ditt arbete.
Vit kvinna med axellångt brunt hår står framför en whiteboardtavla

Målet med kursen är att ge dig en bred orientering i kommunikatörens yrkesområde och strategisk kommunikation. Under två och en halv intensiva dagar får du grunderna kring kommunikatörens roll och arbetsfält under olika förutsättningar. Du får också praktiska tips och en inblick i hur andra kommunikatörer arbetar genom gästföreläsningar. Nätverkande och dialog mellan kursens deltagare, från vitt skilda verksamheter, är en viktig del av upplägget. Kursen omfattar ett grupparbete. 

Välj datum

Du kommer att lära dig:

  • Kommunikatörens roll och arbetsfält internt och externt.
  • Vad som krävs för att bidra strategiskt som kommunikatör.
  • Hur du kan strukturera och underbygga ditt arbete.
  • Hur andra kommunikatörer arbetar.
  • Olika områden och funktioner. 

Kursledare

Anna Saxberg är seniorkonsult och varumärkesrådgivare på Gullers Grupp, med lång erfarenhet av strategisk kommunikationsarbete inom en mängd områden för olika verksamheter. Anna har även undervisat i strategisk kommunikation, organisationskommunikation och vetenskaplig metod vid Mittuniversitetet och är en flitigt anlitad föreläsare.

För vem passar kursen?

Den passar dig som ska eller nyligen har börjat arbeta med kommunikationsfrågor eller fått utvidgade arbetsuppgifter inom området. Kanske har du tidigare arbetat som journalist eller som sakkunnig, och nu tagit klivet till kommunikatörsrollen?

Upplägg

Två fysiska sammanhängade dagar följs upp med en digital halvdag. 

Vad behöver du?

Inga särskilda förkunskaper behövs. 

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig

Vill du veta mer om ett skräddarsytt upplägg? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se

Sveriges Kommunikatörer är ett auktoriserat utbildningsföretag!

Sveriges Kommunikatörer är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetssystem som granskats och godkänts i enlighet med organisationens kriterier för kvalitetsauktorisation.