Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Coachande kommunikation

Utveckla ett coachande förhållningssätt i ditt yrke som kommunikatör. Du får verktygen för att bli en uppskattad utvecklare av chefers och medarbetares kommunikativa förmåga.
En vit kvinna med vit blus och medellångt ljust hår visar något på en skrivplatta för en mörkhyad kvinna och en vit man.

Det är skillnad på att vara professionell coach och att använda ett coachande förhållningssätt i sin vanliga yrkesroll som kommunikatör eller chef. Här får du träna på de delar och coachverktyg som är relevanta för dig i din roll.

Du får förståelse för olika kommunikationsstilar, du kan skapa samsyn kring kommunikationsarbetet och du tränar på 10–20 olika strukturer, metoder och verktyg som du sedan direkt kan börja använda i din egen organisation. Du utvecklar även förmågan att coacha dig själv mot motiverande mål och frigöra egen tid för strategiskt kommunikationsarbete. 

Välj datum

Du kommer att lära dig

  • Grundverktygen för coachande kommunikation.
  • Verktyg för att stötta chefer.
  • Verktyg för att nå fram och skapa motivation.
  • Coachande ledarskap och i vilken riktning du vill utveckla din roll som kommunikatör.
  • Hur du kan delegera ansvar, prioritera aktiviteter och frigöra tid för strategiskt arbete.

Kursledare

Ann Jönsson Lindström arbetar med att coacha chefer och hjälpa dem att utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog.

Det var värdefullt att få träffa och prata med andra kommunikatörer runt om i Sverige, både om coachning men också om utmaningar och arbetet i stort. Grupparbetena lärde mig väldigt mycket. Ann var en superbra kursledare, jag fick med mig mycket respons på frågor på ett mycket bra sätt.

- Lina Wideland, Klippans Kommun

Upplägg

Fysisk variant: Två fysiska heldagar, kl 9-16
Distansvariant: En heldag, kl 9-16 + två halvdagar, kl 9-12.30

För vem passar distanskursen?

Kursen är för dig som vill utveckla ditt eget coachande ledarskap i din roll som kommunikatör. Kursen passar även dig som redan använder ett coachande förhållningssätt och behöver fler handfasta verktyg.

Vad behöver du?

Inga speciella förkunskaper krävs.

 

Efter genomförd kurs får samtliga deltagare ett digitalt diplom utfärdat i samarbete med TRUE Original.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig

Vill du veta mer om ett skräddarsytt upplägg? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se

En man som sitter vid en dator och skriver på ett tangentbord.

Coachande kommunikation – både som distanskurs och på plats

Om du väljer att gå kursen på distans hittar du den under "Mina sidor" efter anmälan. Distanskursens namn har en länk som går till läroplattsformen Learnster där den genomförs. Du klickar dig in på Learnster strax innan kursen börjar. Under kurstillfället kommer du att kunna ställa frågar och integrera med både kursledaren och andra deltagare. Om du väljer att gå kursen på plats får du mer information om tid och plats när datumet närmar sig.

Sveriges Kommunikatörer är ett auktoriserat utbildningsföretag!

Sveriges Kommunikatörer är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetssystem som granskats och godkänts i enlighet med organisationens kriterier för kvalitetsauktorisation.