Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

AI-labbet: Innehållsproduktion med generativ AI i praktiken

Få praktisk erfarenhet av några av de mest spännande verktygen inom generativ AI för att skapa innehåll. Du kommer att få prova på lösningar för att jobba med text, bilder och video.
En kvinna som sitter vid en dator. Ovanför datorn är det AI-grafik.

Denna intensiva och engagerande kursdag är perfekt för dig som jobbar med innehållsproduktion och vill lära dig om AI-verktygen som kan effektivisera ditt arbete, eller bara är nyfiken på att utforska möjligheterna med generativ artificiell intelligens.

AI-labbet är utformat för att ge dig en introduktion till och praktisk erfarenhet av olika verktyg, som exempelvis ChatGPT, DALL·E 2, Midjourney och HeyGen. Inga förkunskaper krävs, bara en önskan att lära och testa!

Du får guidning och tips på hur man arbetar för att få önskat resultat, och du får prova på att lösa konkreta uppgifter med coachning från kursledaren. Vi visar upp resultaten från våra experiment och delar lärdomar med varandra.

Vi kommer också att diskutera de utmaningar och begränsningar som kommer med AI-skapande, och vilka riktlinjer och förhållningssätt som håller på att utkristallisera sig inom området.

Under AI-labbet kommer du att lära dig:

  • Vad generativ AI innebär och hur det fungerar.
  • Vad som är möjligt att göra med olika typer av AI-verktyg för innehållsproduktion: att skapa text, bild, video och audio.
  • Hur du arbetar effektivt med verktygen för att få det resultat du önskar.
  • Vilka utmaningar och begränsningar som finns med generativ AI.

Kursledare

Petronella Barvaeus och Lisa Walder är båda digitala strateger med mångårig erfarenhet av resultatorienterad kommunikation för både välkända varumärken, offentliga aktörer och växande techbolag i en rad olika branscher.

Vad behöver du?

Du behöver en dator med möjlighet att logga in och prova på olika webbtjänster. Om du inte har möjlighet att registrera egna konton i AI-verktygen så kommer vi att tillhandahålla ett antal testkonton.

 

Efter genomförd kurs får samtliga deltagare ett digitalt diplom utfärdat i samarbete med TRUE Original.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig

Vill du veta mer om ett skräddarsytt upplägg? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se

Sveriges Kommunikatörer är ett auktoriserat utbildningsföretag!

Sveriges Kommunikatörer är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetssystem som granskats och godkänts i enlighet med organisationens kriterier för kvalitetsauktorisation.