Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

AI för kommunikatörer

Under en förmiddag utforskar vi olika sätt att nyttja de nya AI-verktygen i arbetet med kommunikation, och diskuterar de möjligheter och utmaningar som kommer med den senaste AI-utvecklingen.
Robothand möter vit människohand med pekfingrar mot varandra.

Lär dig om vad generativ AI innebär, och hur de nya AI-verktygen kan hjälpa dig som kommunikatör att arbeta smartare och mer effektivt.

Vi kommer att titta på hur ChatGPT och andra AI-verktyg kan användas som bollplank och assistent, för att skapa innehåll, och för att effektivisera många av de rutinmässiga och tidskrävande uppgifter som kommunikatörer ställs inför.

Under den här halvdagskursen varvar vi trendspaning och reflektioner om framtiden med konkreta exempel och praktiska övningar. Vi kommer också att diskutera de potentiella utmaningar och nya frågor som kommer med den nya AI-tekniken.

Välj datum

För vem passar kursen?

Kursen är lämplig för dig som är nyfiken på AI och arbetar med kommunikation. Inga förkunskaper krävs.

Vad behöver du?

Du behöver en dator med webbkamera och mikrofon. Om du vill kunna testa dina nya kunskaper direkt så kan du skapa ett ChatGPT-konto i förväg: https://chat.openai.com/

Kursledare

Petronella Barvaeus och Lisa Walder är båda digitala strateger med mångårig erfarenhet av resultatorienterad kommunikation för både välkända varumärken, offentliga aktörer och växande techbolag i en rad olika branscher.

Kursen gav mig många nya insikter och en förståelse för vad Ai kan hjälpa mig med i min vardag som kommunikatör. Jag fick flera konkreta exempel på hur jag kan använda Ai-verktyg och hur jag kan få ut mest nytta av dessa, men också vad jag ska se upp med – det vill säga vanliga fallgropar.

- Anna Bjuv, Ellevio

Så fungerar distanskursen

  • Kursen genomförs online vid ett visst tillfälle. Du deltar live via din dator med ljud och bild.
  • Du behöver ha en bra uppkoppling och webbkamera. Använd gärna hörlurar med mikrofon för bästa ljud.
  • Länk för att kunna delta i det digitala mötesrummet kommer att skickas till dig i god tid innan kursstart.
  • Kursledaren finns med och leder agendan under hela den utsatta kurstiden.
  • Pauser ingår i den angivna tiden av kurstillfället. 
 

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig

Vill du veta mer om ett skräddarsytt upplägg? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se

En kvinna som skriver på en laptop.

Distanskurs: AI för kommunikatörer

AI för kommunikatörer genomförs som distanskurs. Efter att du har anmält dig till kursen hittar du den under Mina sidor. När det är dags för kurstillfället klickar du på distanskursens namn för att komma till läroplattformen Learnster. Under distanskursen har du möjlighet att ställa frågor till kursledaren och diskutera med andra deltagare.