Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

AI för kommunikatörer

Lär dig om generativ AI och bli inspirerad av möjligheterna med de nya AI-verktygen. Den nya tekniken kan hjälpa dig som kommunikatör att arbeta smartare och mer effektivt. 
Robothand möter vit människohand med pekfingrar mot varandra.

Denna halvdagskurs syftar till att ge en grundläggande introduktion till ämnet, och tar upp både de möjligheter och utmaningar som kommer med den senaste AI-utvecklingen. 

Vi går igenom hur tekniken egentligen fungerar och hur det påverkar AI-verktygens funktionalitet och begränsningar inom områdena text, bild och video. Vi tittar också på exempel och reflekterar över förhållningssätt och utvecklingen av generativ AI framåt.

Under distanskursen kommer du att lära dig

  • Vad generativ AI är
  • Möjligheter och begränsningar med AI
  • Användbara verktyg för kommunikatörer
  • Vad som gäller kring upphovsrätt på AI-genererat material

För vem passar kursen?

Kursen är lämplig för dig som är nyfiken på generativ AI och arbetar med kommunikation. Inga förkunskaper krävs.

Om du istället vill fördjupa dig med praktisk övning i verktygen under en heldag rekommenderar vi AI-labbet: Innehållsproduktion med generativ AI i praktiken.

Vad behöver du?

Du behöver en dator med webbkamera och mikrofon.

 

Kursen gav mig många nya insikter och en förståelse för vad Ai kan hjälpa mig med i min vardag som kommunikatör. Jag fick flera konkreta exempel på hur jag kan använda Ai-verktyg och hur jag kan få ut mest nytta av dessa, men också vad jag ska se upp med – det vill säga vanliga fallgropar.

- Anna Bjuv, Ellevio

 

Kursledare

Petronella Barvaeus och Lisa Walder är båda digitala strateger med mångårig erfarenhet av resultatorienterad kommunikation för både välkända varumärken, offentliga aktörer och växande techbolag i en rad olika branscher.

 

Efter genomförd kurs får samtliga deltagare ett digitalt diplom utfärdat i samarbete med TRUE Original.

 

 

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig

Vill du veta mer om ett skräddarsytt upplägg? Kontakta mig gärna!

EvaHanna Wittrin, Kompetensutvecklingschef

Telefon: 0722871871

E-post: evahanna.wittrin@svkom.se

En kvinna som skriver på en laptop.

Distanskurs: AI för kommunikatörer

AI för kommunikatörer genomförs som distanskurs. Efter att du har anmält dig till kursen hittar du den under Mina sidor. När det är dags för kurstillfället klickar du på distanskursens namn för att komma till läroplattformen Learnster. Under distanskursen har du möjlighet att ställa frågor till kursledaren och diskutera med andra deltagare. 

Sveriges Kommunikatörer är ett auktoriserat utbildningsföretag!

Sveriges Kommunikatörer är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetssystem som granskats och godkänts i enlighet med organisationens kriterier för kvalitetsauktorisation.