Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Lönestatistik för kommunikatörer

Vad tjänar en kommunikatör egentligen? Vad kan man förvänta sig i ingångslön? Hur ser genomsnittliga lönen ut för olika roller inom kommunikation? I samarbete med fackförbundet DIK delar vi här några snabba fakta om lönestatistik i kommunikationsbranschen.

En grupp människor som sitter vid ett bord och jobbar.

Medianlöner för olika roller inom kommunikation:

Kommunikationsansvarig

48 062 kr

Kommunikationschef

65 000 kr

Kommunikationsstrateg

47 500 kr

Kommunikatör

42 210 kr

Digital kommunikatör

42 800 kr

Copywriter

40 300 kr

Webbredaktör

42 225 kr

Informatör

40 500 kr

Rekommenderad ingångslön för kommunikatörer: 35 000 kronor

Lönestatistiken kommer från DIK:s lönestatistik 2023, som bygger på fackförbundets årliga enkätundersökning om löneläget bland medlemmarna.

Det är bra att ha en fingervisning om lönestatistiken, men kom ihåg att många faktorer väger in när det gäller lönesättning. För att få en bättre uppfattning om vad just du kan förvänta dig i lön rekommenderar vi ett personligt samtal med ditt fackförbund, till exempel DIK

DIK är yrkesfacket för kommunikatörer. Med expertkunskap inom yrket och tusentals kommunikatörsmedlemmar i privat och offentlig sektor, vet DIK mycket väl hur kommunikatörernas arbetsvardag ser ut och de jobbar hårt för att förbättra den. Av DIK får du råd och stöd i arbetslivet, arbetsrättslig hjälp, karriärcoachning och lönestatistik. Dessutom ingår en inkomstförsäkring som ger dig upp till 80 % av din a-kassegrundade lön ifall du skulle bli av med jobbet.