Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Karriär och utveckling

Är du ny som kommunikatör, strävar du efter att bli kommunikationschef eller söker du tips hur du kan utvecklas i karriären? Här hittar du resurser och information som ger insikter och kunskap om hur det är att verka inom kommunikationsbranschen.

En kvinna som sitter vid ett bord, framför sig har hon en dator och ett skrivblock.
En kvinna som står och pratar framför en grupp.

Vad gör en kommunikatör?

Kommunikatör, informatör, direktör eller kreatör? Kommunikationsbranschen är både mångfacetterad och i ständig förändring. Här får du en överblick över professionen med olika kompetensområden och roller man kan ha om man jobbar med kommunikation.

En person som skriver på en laptop.

Är du ny i kommunikationsbranschen?

Oavsett om du är nyutbildad inom kommunikation eller om du bytt inriktning från en annan bransch är en överblick över de kompetenser som efterfrågas idag en bra utgångspunkt. Vi hjälper dig med en guide till professionen, rekommenderade utbildningar och ett nätverk för att träffa nya kollegor.

En kvinna som pratar inför en grupp i ett rum.

Vill du bli chef inom kommunikation?

Vill du utveckla din förmåga att leda kommunikationsarbetet? Sveriges Kommunikatörer hjälper dig som vill ta nästa steg i karriären med relevant kunskap, utbildningar och mötesplatser där du kan diskutera och nätverka med kollegor.

En person som intervjuar en annan. Framför sig har intervjuaren papper.

Så får du ditt drömjobb inom kommunikation

Vill du utvecklas i karriären och letar efter ditt nya drömjobb inom kommunikation? Mathias Wellström, grundare av rekryteringsbyrån Trib, delar med sig av sina erfarenheter för att du ska lyckas – och vilka vanliga misstag du ska undvika.