Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Stockholmsfrukost: Kris, krig och kommunikation

Sveriges riksdag och regering har beslutat att Sverige ska stärka beredskapen för kriser och i värsta fall krig. Klimatförändringarna, terroristattacker, krig i Europa och ett stundande Natomedlemskap visar hur viktigt det är att ha ett fungerande totalförsvar.
Två böcker med ett omslag på en vit ung kvinna på flykt

För hur ska vi annars kunna skapa en känsla av delaktighet hos alla som bor i vårt land och upprätthålla förtroendet för vårt statsskick, rikets ledning och det öppna samhället? 

 

Välkomna till ett frukostseminarium om kommunikationens och kommunikatörernas viktiga roll i det svenska totalförsvaret – oavsett om du jobbar i det offentliga, ideella eller privata. 

 

Medverkande:

Brigadgeneral Anna Siverstig, kommunikationsdirektör Försvarsmakten

Anna Siverstig tillträdde sitt nya uppdrag i höstas i en myndighet med uppgift att bygga ett starkare försvar, i ett allvarligt säkerhetspolitiskt läge med krig i Sveriges omedelbara närområde, ett kommande medlemskap i Nato och ett högt prioriterat stöd till Ukrainas kamp ställer höga krav på kommunikationsförmågan.

 

Christina Andersson, riskkommunikatör MSB

Christina Andersson är riskkommunikationsstrateg på MSB som arbetar med människors motståndskraft och egenberedskap för kris och krig. Christina var projektansvarig för broschyren Om krisen eller kriget som skickades ut 2018.   

 

I takt med en allt mer osäker och oförutsägbar omvärld ställas allt högre krav på myndigheters och andra aktörers riskkommunikation.

 

Samtalet leds av Katarina Gentzel Sandberg, Gullers Grupp och koordinator för programgruppen Stockholm.

Tisdagen den 5 mars 2024:

  • 08.30 Kaffe och smörgås samt mingel
  • 09.00 Start
  • 10.00 Slut

Plats: Convendum Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57, Stockholm

 

Varmt välkomna!

Programgruppen Stockholm

Tyvärr går det inte längre att boka sig på det här eventet, men vi har massor av andra spännande event. Till alla Event