Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Vinn boken ”Om det inte vore för oss – kommunikatörer i demokratins tjänst”

Du har nu chansen att vinna boken Om det inte vore för oss, skriven av Johanna Lindell, VD på fackförbundet DIK, och Caroline Thunved, VD och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer. I boken djupdyker författarna i kommunikatörens roll och kommunikationens betydelse i ett demokratiskt samhälle.

Flera exemplar av en grön bok som ligger på ett bord.

Den här artikeln är en del av Sveriges Kommunikatörers julkalender, där vi varje dag i december bjuder på spännande och lärorika spaningar och insikter från kommunikationsexperter.

I boken får läsaren möta 13 personer som alla har olika kommunikationsuppdrag, men en gemensam målsättning - att främja demokratin. Dessa personer är verksamma inom arkiv, myndigheter, teatrar och kommuner och ser till att medborgarna har tillgång till nödvändig information för att aktivt delta i samhället. Genom egna reflektioner delar de sina perspektiv på dagens samhällsutveckling och diskuterar hur kommunikatörer kan bidra till att styra utvecklingen i rätt riktning. 

Tio medlemmar i Sveriges Kommunikatörer har nu möjlighet att vinna boken, allt du behöver göra är att följa denna länk och motivera varför just du ska få ett exemplar av boken. VI kommer att kontakta vinnarna i januari. 

– Med den här boken vill vi ge röst åt några av alla de kommunikatörer som varje dag upprätthåller det samhälleliga kontraktet genom att se till att alla som bor i Sverige har tillgång till den information som de har rätt till. Jag hoppas att den en gång för alla kommer att döda debatten om att kommunikatörer inte behövs i offentlig sektor. En viktig ögonöppnare för mig var hur stor fråga otillbörlig informationspåverkan har blivit för kommunerna på flera håll, säger Johanna Lindell, VD på fackförbundet DIK. 

– Kommunikatör är ett yrke som verkar på frontlinjen av vår tids utveckling, ett yrke som är ständigt aktuellt och viktigt. Inom offentlig sektor bär de dessutom en extra dimension: möjliggörare till att leva i en demokrati. Vi ser idag att demokratier över hela världen backar, så även i Sverige och därför är den här boken viktig som en motpart till det. Vi vill genom boken lyfta alla de kommunikatörer som varje dag gör ett fantastiskt jobb utifrån vår grundlag, för oss och för demokratin, säger Caroline Thunved, VD och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.