Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sveriges kommunikatörer växer och ökar antalet medlemmar med 12%

Fler kommunikationschefer och kommunikatörer väljer att bli medlemmar i Sveriges Kommunikatörer. Ökningen med 12%, från förra årets 5362 till årets 6004 medlemmar är den största ökningen sedan 2016.

En kvinna som presenterar framför en grupp människor. Bakom henne står det "Sveriges Kommunikatörer"

– Vi har lyssnat på medlemmarna och levererat ännu mer medlemsnytta. Jag är stolt över att det gett resultat och att vi därför ser en klar ökning både av både chefer, kommunikatörer och teammedlemskap. Ju fler och starkare vi blir desto mer kan vi fortsätta leverera till medlemmarna, säger Hanna Öster,  kommunikations- och marknadschef.

Sveriges Kommunikatörer har under senaste året ökat synligheten och varit en stark röst för kommunikatörer i debatten.

– Detta har engagerat, gillats och uppmärksammats av medlemmarna. Vi är en tydlig röst för kommunikatörsyrket och lyfter frågor kring den ibland utsatta rollen och arbetsmiljön, säger Caroline Thunved, VD och Generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.

Fler träffar och nätverksmöjligheter för branschkollegor, kurser och minst ett seminarium var tredje vecka i en aktuell fråga. Dessutom lanserades nyligen Forskningsbrevet om aktuell forskning på kommunikationsområdet och medlemsservicen Fråga medieexperterna.

Medlemmarna önskar sig mest av allt ännu fler arenor att mötas på och det kommer Sveriges Kommunikatörer fortsätta expandera. Till exempel kommer Sveriges Kommunikatörer tillsammans med samarbetspartner köra i gång en ambulerande mötesarena ute i landet. Först ut i höst blir Jönköping.

Läs mer om medlemskapet här!