Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Stora Kommunikationspriset öppnar upp för fler!

Sveriges kommunikatörer har delat ut pris för bästa kommunikation i olika former sedan år 1991. Nytt för i år är att priset öppnar upp för fler - nu får alla möjlighet att skicka in sitt tävlingsbidrag, inte bara medlemmar i Sveriges Kommunikatörer. I år får Stora Kommunikationspriset även nya kategorier, för att tydligare spegla dagens kommunikationsbransch.  

Stora Kommunikationspriset 2023

Kategorierna 2023 är Bästa kommunikativa ledare, Bästa internkommunikation, Bästa externa kommunikation, Bästa påverkanskommunikation och Årets unga talang. Juryn har också möjlighet att dela ut ett hederspris till en person eller en organisation som gjort en anmärkningsvärd insats, nu eller under lång tid.

– Vi gör den här förändringen för att vi vill välkomna fler till vår community och för att det finns mycket bra kommunikation som förtjänar att lyftas och prisas, säger Caroline Thunved, Generalsekreterare och Vd Sveriges Kommunikatörer.

– Förändringstakten är hög, vilket även präglar kommunikationsarbetet. I år gör vi därför varje kategori tydligare. Vi vill bredda priset och premiera professionellt kommunikationsarbete i såväl näringslivet som i offentliga organisationer och ideella föreningar. Vi vill också återigen lyfta fram en ung talang, säger Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör på Investor och juryns ordförande.

Alla medlemmar i Sveriges Kommunikatörer är välkomna att kostnadsfritt skicka in sitt tävlingsbidrag och föreslå personer, team och organisationer som gjort anmärkningsvärda insatser inom kommunikation under 2022. Vill man skicka in ett tävlingsbidrag och inte är medlem tillkommer en mindre avgift.

Inlämningen öppnar tisdagen 31 januari och stänger 15 mars. Man lämnar in sitt bidrag genom att fylla i ett formulär på Sveriges Kommunikatörers webb. Därefter kommer en jury bestående av framträdande experter inom kommunikationsbranschen att välja ut tre nominerade och en vinnare i respektive kategori.