Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Mötesplats Sverige – en ny arena för att bygga Sveriges varumärke

Mötesplats Sverige är ett nytt ambulerande evenemang skapat av Sveriges Kommunikatörer för att med hjälp av innovation och kommunikation bygga berättelsen om Sverige. Evenemanget ska genomföras i olika svenska städer två gånger per år med premiär i Jönköping 4 september 2024.

En vybild över Jönköping.

Mötesplats Sverige är ett unikt forum som lyfter lokal, regional och nationell innovationskraft för att med kommunikationens hjälp bygga ett nytt och starkt svenskt varumärke tillsammans med de viktigaste innovatörerna, beslutsfattarna och erfarna kommunikatörerna från olika branscher och sektorer.

Sverigebilden är fortfarande stark men har på senare tid försvagats, bland annat på grund av avsaknaden av en stark gemensam berättelse om vår framtid, och en turbulent tid för Sverige. Natoansökan, Koranbränningar, LVU-kampanj och terrordåd mot svenskar i Bryssel har påverkat bilden av Sverige. Det vill vi tillsammans ändra på.

– Sverige behöver ett nytt starkt varumärke att mötas kring och inspireras av. Byggstenarna finns runtom oss, de skapas varje dag av alla innovativa, kreativa individer och team. Vi behöver ett narrativ som pekar vart vi ska när vi tillsammans ska vara ett lag i den gröna omställningen. Eller en del av internationella allianser. Vi behöver ett varumärke och narrativ som fångar upp vad som händer, stärker oss och visar vägen. Det här är något som kräver ett starkt lag och vi vill att du är med, säger Caroline Thunved, VD och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.

Mötesplats Sverige är skapat på initiativ av Sveriges Kommunikatörer och riktar sig till alla som på olika sätt aktivt vill och kan bidra till att bygga Sveriges framtida varumärke. Deltagarna får ta del av inspirerande föreläsningar med Sveriges främsta experter inom kommunikation, innovation och samhällsutveckling, möta tongivande opinionsbildare och experter samt nätverka i en branschöverskridande gemenskap.

Anmäl dig direkt och få Early Bird-pris!

Premiären för Mötesplats Sverige äger rum i den 4 september 2024 på Science Park Jönköping.