Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Här är juryn för Stora Kommunikationspriset 2023

Stora Kommunikationspriset är Sveriges finaste pris för kommunikatörer. I år delas priset ut 26 april, men redan i dag kan Sveriges Kommunikatörer presentera den jury som kommer utse vinnarna i de fem apriskategorierna. Nya namn i årets jury är Roshanak Fathaian, Christina Herthnek, Jenny Fridh och Pascal Tshibanda.  

Juryn för Stora Kommunikationspriet 2023

Sveriges Kommunikatörer har tidigare meddelat att årets upplaga av Stora Kommunikationspriset öppnar upp för fler. Nytt för i år är att alla kan skicka in bidrag och att det tillkommit nya priskategorier.   
 
I dag presenteras juryn för 2023 års pris. Hälften av juryns åtta medlemmar är nya för i år - Roshanak Fathaian, Christina Herthnek, Jenny Fridh och Pascal Tshibanda. Årets jury har tillsammans över ett sekels erfarenhet av kommunikation och de tillför både spetskompetens och bredd i arbetet att kora vinnarna av Stora Kommunikationspriset.

– Stora Kommunikationspriset är ett sätt att hylla kommunikationens genomslagskraft och visa hur kommunikation är direkt affärskritisk, oavsett bransch. Vi ser fram emot att lyfta fram de som sticker ut lite extra och som genom kommunikation har skapat stor positiv förändring för sin organisation och målgrupp, säger Caroline Thunved, generalsekreterare och VD på Sveriges Kommunikatörer.

Juryn består av: 

Roshanak Fathaian

(Ny) Client Director och Diversity & Inclusions Director på Nord DDB, är grundare av nätverket All of us och styrelseledamot på Komm.

Christina Herthnek 

(Ny) Kommunikationschef på Jordbruksverket och har tidigare arbetat som kommunikationschef och informationschef i både Skövde och Mariestads kommuner.

Jenny Fridh 

(Ny) Group Communications & Sustainability Officer på Synsam Group och har sedan tidigare arbetat som kommunikationschef på Newsec, Lantmännen Axa och Kronfågel/Scandi Standard.

Pascal Tshibanda 

(Ny) är kommunikationsdirektör i Botkyrka kommun och har en bakgrund som bland annat kommundirektör i Vänersborgs kommun och kommunikationschef i Katrineholms och Falköpings kommuner.  

André Assarsson 

Government manager på Meta och grundare av både digitala pr-byrån Miltton Labs och Timbros utbildning Digitala Akademin.  

Marcus Thomasfolk

Head of Communications på Volkswagen Group Sverige och har sedan tidigare jobbat som PR Manager på Audi samt som Communications manager på Securitas.  

Viveka Hirdman-Ryrberg 

Juryordförande för Stora Kommunikationspriset, ordförande för Sveriges Kommunikatörer och arbetar som kommunikationsdirektör & chef hållbarhet på Investor.

Caroline Thunved 

Generalsekreterare och VD på Sveriges Kommunikatörer och har sedan tidigare varit kommunikationschef på Rädda Barnen och Scouterna.