Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Välkommen till ett nytt år i föreningen

Jag vill passa på att varmt välkomna alla nya och ny-gamla medlemmar till Sveriges Kommunikatörer. Ett nytt år brukar också betyda att det är dags för planering av årets kompetensutveckling. I denna förändringens tid är kompetens en viktig konkurrensfaktor som både företag och offentliga verksamheter lyfter fram allt mer. Den som kan attrahera, utveckla och behålla kompetenta medarbetare är vinnare!

Men hur ska jag planera min egen kompetensutveckling? Varför inte passa på att inleda året med lite eftertänksamhet. Matchar min kompetens det uppdrag jag har eller vill ha? Finns nya förväntningar på mig i min roll? Ska detta bli året då jag breddar min kompetens eller ska jag söka fördjupning? Alla bär vi på frågor och möjliga svar beroende på var vi är och vart vi vill komma.

Vi på Sveriges Kommunikatörer vill stödja våra medlemmar under hela karriären – och numera kan en kommunikatörskarriär innehålla många roller. En är kommunikationsexperten och utvecklaren av den kommunikativa organisationen. Där är kommunikatören coach för chefer, verksamhetsutvecklare och kanske förändringsledare. En annan roll är specialisten som kan arbeta med innehåll, design, SEO, eventproduktion eller mediefrågor och krishantering – för att bara ta några exempel. En tredje roll är chefs- och ledningsrollen och ibland har vi flera roller samtidigt.

Det här året satsar Sveriges Kommunikatörer lite extra på kurser och nätverk för kommunikationsexperter och –ledare. Vi hoppas såklart att våra nya kurser ska vara lika uppskattade som de gamla. Med ett medelbetyg på 5,5 av 6 för våra utbildningar vågar jag faktiskt skryta lite och säga att vi kan det här. Och i föreningens nätverk och event hoppas vi fånga upp nya behov, idéer och förslag. Så välkommen till ett nytt och utvecklande år med oss!

 

Hanna Brogren,
Generalsekreterare, Sveriges Kommunikatörer


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer. Du får tillgång till våra kostnadsfria event, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.