Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Stor längtan efter samtal och stöd – fler mentorer rekryteras

För att möta den ökade efterfrågan på möjligheten att diskutera, bolla och få stöd från kunniga i kommunikationens alla utmaningar utökar nu Sveriges Kommunikatörer både nätverksgrupperna och mentorsprogrammet. Möt de tre nya mentorerna.

I och med pandemin har vi sett en ännu starkare efterfrågan efter att få diskutera sina professionella utmaningar ihop med erfarna personer. Detta har gjort att vi bland annat utökat våra nätverksgrupper för de som vill ta sig an nya trender, skeenden eller utmaningar tillsammans med andra i liknande situationer. För den som istället vill gå in på djupet med en specifik mentor har vi också utökat så att vi nu har hela 25 mentorer i vårt mentorsprogram. Här finns en enorm bredd och kunskap inom kommunikationens alla tänkbara grenar. Varmt välkommen, säger vi till våra tre nya mentorer Heidi Berger, Mårten Lundberg och Karin Hagman.

 

Heidi Berger har spännande erfarenheter från både näringsliv och offentlig verksamhet. Hennes bakgrund består bland annat av befattningar som kommunikationschef för Saab Aeronautics, Senior VP Marketing and Communications på Fingerprint Cards och kommunikationsdirektör för Norrköpings kommun. Idag är hon marknadschef och driver det strategiska och långsiktiga varumärkesarbetet på det allmännyttiga bostadsbolaget Stångåstaden.
– Ett bra mentorskap ger så mycket för både adept och mentor. Ett strukturerat utbyte mellan två individer berikar och utvecklar på så många olika sätt. För min del som mentor har det framförallt inneburit att jag fått tid reflektera över min egen resa och perspektiv på mina val.

 

Mårten Lundberg har 20 års erfarenhet som konsult, kreativ chef, byråchef och VD inom kommunikationsvärlden. Idag arbetar han som kommunikationsdirektör på telefonoperatören Tre, där han har lyft kommunikationen till en central del av organisationen. Mårten var med och bidrog till att Tre vann pris för årets kommunikativa ledarskap 2020, en resa som Mårten berättat om i Sveriges Kommunikatörers podd. Han har genom åren vunnit flertalet priser för sitt sätt att bygga team och arbeta med positiv förstärkning.
– Det känns inspirerade att få vara med och bidra till att fler kommunikatörer tar nya steg i sin utveckling, både personligt och yrkesmässigt. Kommunikation när den är som bäst har en oerhörd styrka och kraft för att förändra tankar och beteenden. Jag hoppas utifrån mina erfarenheter och lärdomar hjälpa och inspirera fler att nå längre och våga mer. Samtidigt kommer jag garanterat lära mig ännu mer nya saker och växa i mentor-mötena.

 

Karin Hagman är VD på IQ och har tidigare varit kommunikationschef på Hyresgästföreningen. Till hennes gedigna erfarenhet av opinionsbildning läggs både kunskap och reell erfarenhet av kriskommunikation, till exempel från när hon arbetade som kommunikationschef på fackförbundet Kommunal under deras kris 2016. Karin värdesätter stark intern kommunikation och att lyfta in kommunikationens roll i ledningsperspektivet. Läs hennes text här.
– Att vara mentor ger en möjlighet till en ny relation och ny kunskap för mig. Som mentor delar jag med mig av mina erfarenheter och kunskaper utifrån adeptens situation och behov. Men det är en relation som bygger på ett ömsesidigt utbyte och en respekt för varandras kompetens. En bra mentor är både lyhörd och villig att dela med sig av både misstag och framgångar.

 

Läs mer om mentorsprogramet här.