Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Årets Hederspris hyllar kommunikationens roll i kristider

I år är ingenting sig likt. Coronaviruset påverkar det mesta. För oss som arbetar med kommunikation har arbetet inneburit nya och stora utmaningar denna vår. För att uppmärksamma kommunikationens roll i hanteringen av krisen delar Sveriges Kommunikatörer ut Årets Hederspris i samband med Stora Kommunikationspriset.

Kommunikation har kommit att bli ett av de viktigaste verktygen när samhället bekämpat virusets konsekvenser. I krisen har också den interna kommunikationen i företag och organisationer varit central för verksamheterna. Arbetsmarknaden, finansmarknaderna, politik och internationella samarbeten påverkas liksom privatlivet och det mesta vi är vana vid.

Kriskommunikationen, liksom krishanteringen i stort ställer enorma krav på både uthållighet och uppföljning av effekterna. Även om krisen ännu pågår för fullt vill Sveriges Kommunikatörer uppmärksamma kommunikationens roll i samhällets och företagens hanteringen av krisen. Årets Hederspris kommer att delas ut tillsammans med det uppskjutna Stora Kommunikationspriset senare i vår.

Nomineringar till Årets Hederspris börjar nu och pågår till och med den 13 maj 2020. För att nominera klicka här. 

– En stor och viktig del av hanteringen av den pågående krisen är kommunikationsarbetet. Vi vill uppmärksamma kommunikationens stora kraft genom de personer och organisationer som ligger bakom det arbetet, säger Viveka Hirdman-Ryrberg som är ordförande i Sveriges Kommunikatörer, och som har lett juryns arbete för Stora Kommunikationspriset. Vad passar då bättre än att göra det samtidigt som vi delar ut Stora Kommunikationspriset?

Föreningen har delat ut hederspriser vid ett par tillfällen tidigare, men detta är första gången som priset kopplas till aktuell och pågående kommunikation. Stora Kommunikationspriset belönar initiativ som startades eller genomfördes under 2019 och så har det även varit med de tidigare hederspris som delats ut.

– Krisen är långt ifrån över och vi hoppas att Årets Hederspris liksom de övriga priserna ska göra kommunikationen synlig och uppmuntra de som står bakom den. Detta är första gången vi har en öppen nomineringsprocess kopplad till hederspriset och nu vill vi ha in förslag på värdiga pristagare, säger Hanna Brogren, generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.

 

Här kan du skicka in din nominering.