Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Nätverk: Kommunikationschef och kommunikationsansvarig Malmö

Det här är nätverket för dig som driver utveckling av kommunikation i din organisation. Du vill få koll på och resonera kring kommunikationens framtida möjligheter och samtidigt få kollegors input på dagens utmaningar.

I dagens komplexa värld radar utmaningarna upp sig och känns ibland övermäktiga. Då kan det vara läge att träffa kollegor med liknande utmaningar, fylla på med kunskap och få hjälp att omsätta till din verklighet, ambition och vardag.

Tillsammans tar vi fram ämnen, vinklingar och frågeställningar i gruppen. Du kommer i förväg få möjlighet att skicka in dina önskemål. Får vi gissa kommer såväl hållbarhetens olika aspekter som AI att stå på agendan.

Intresseanmälan

När vi ses reflekterar, diskuterar och drar vi slutsatser kring hur du som har det kommunikativa fokuset och ansvaret kan tänka och agera. Vid några tillfällen inspireras vi av intressanta gäster som delar med sig av sina tankar och visar på exempel.

Med hjälp av två nätverksledare skapas en varm och genuin miljö där ni deltagare generöst delar med er av såväl framgångar som motgångar, funderingar och kunskap.

Första gången ses vi troligen på prisbelönta destinationen Botildenborg –”Malmös mötesplats för socialt engagemang och grönt hopp”. Platsen speglar den anda av nytänkande, nyfikenhet och hållbarhet som vi hoppas ska prägla detta nätverk.


Varför gå med i ett nätverk?

  • För spänstiga diskussioner, mycket erfarenhetsutbyte och omvärldsspaning i intressanta och relevanta ämnen.
  • För att få konkreta tips på ens egna utmaningar, ny kunskap och inspel från kollegor med andra perspektiv.
  • Nätverka är ett verb. Något man gör. Det är inte en kurs eller forum där någon talar om för dig ”gör så här”, utan ett forum där hela gruppens kunskap och erfarenhet tas tillvara för att lösa de nya och kanske okända utmaningar och möjligheter vi som jobbar med kommunikation står inför.
     

Nätverksledare

Nätverket leds och faciliteras av Ann Jönsson Lindström och Sofie Rolf.

Ann arbetar med att coacha chefer och hjälpa dem att utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog. Hon har över 20 års erfarenhet som informationsdirektör, vd och styrelseledamot i företag som Sydkraft, Telia, Digital Equipment, Posten, Torget och Jeeves. Civilekonom, Internationellt certifierad coach. Ann leder även kurser inom coaching.

Sofie är journalisten och programledaren som sadlade om och blev kommunikationschef och kommunikationsstrateg med starkt engagemang för att driva först SVT och nu Polismyndigheten som kommunikativ organisation. Sofie har gedigen erfarenhet av chefs- och ledarskap, förändringsledning och att stärka chefer i deras kommunikativa ledarskap. Fil kand i ledarskap och organisation och samtalsterapeut i psykosyntes.

 

För vem passar nätverket?

Det här nätverket vänder sig till personer med ansvar för att driva kommunikation i organisationer. Du är förmodligen kommunikationschef eller -ansvarig.

 

Upplägg

Nätverket genomförs fysiskt i Öresundsområdet vid sex tillfällen under 2-3 timmar inklusive lunch.

Nätverksdeltagarna kommer från olika typer av verksamheter för att skapa en givande bredd av erfarenheter, men begränsas till 12 deltagare för att hålla träffarna personliga och fokuserade.
Vi bekräftar start för nätverket när minst 10 personer är anmälda.

Ändring i datum kan förekomma men meddelas i god tid.

 

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig