Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Bakom rubrikerna på krishantering - så klarar du en mediestorm

Att misslyckas med förberedelserna är att förbereda ett misslyckande.
En man som står på en strand med ett paraply

Introduktion och beskrivning

Hur ser spelreglerna ut i medielandskapet och hur ska du agera för att klara en mediestorm? Kursen ger en inblick i hur krishantering fungerar bakom rubrikerna och du får praktiska tips och konkreta verktyg för att kunna hantera kriser och hjälpa till att undvika vanliga fallgropar.

Intresseanmälan

Du kommer att lära dig

  • Vem ska få information – och i vilken ordning?
  • Journalistiska drivkrafter och spelreglerna i medielandskapet
  • Riskanalys och nyhetsvärdering
  • Framgångsfaktorer och fallgropar
  • Krishantering i praktiken – så går det till
  • Budskapsformulering
  • Konsten att svara på svåra frågor
     

Kursledare

Hampus Knutsson är en av landets ledande krisexperter och grundare av Wings PR som är specialiserat på krishantering och medieträning. Han har över 15 års erfarenhet av branschen, han har bland annat varit partner på Prime och chef över kristeamet. Tidigare har han haft uppdrag som presschef för McDonald´s i Sverige, kommunikationschef på mediekoncernen Stampen. Hampus har stor erfarenhet av bland annat mediala granskningar, rättsprocesser, flytt av verksamheter, produktfel, transaktioner, rekonstruktioner, dödsfall, konflikter samt medieträning och coaching till talespersoner inför medieframträdanden. Dessutom stöttar han med pressarbete vid vd-skiften, stora lanseringar och under förändringsprocesser för allt från börsbolag till mindre organisationer.

 

Sagt om Hampus:

”Hampus är en mästare på att skapa ordning i kaos. Han lyfter blicken och ser till det större perspektivet, vilket är ovärderligt när bolag befinner sig i kris. Hans mångåriga erfarenhet kombinerat med genuin nyfikenhet och intresse för samtiden och medielogik gör honom till en av de absolut bästa. Han är dessutom en väldigt duktig medietränare och engagerande föreläsare.”Filippa Bolz, communications manager Klarna 

”Hampus har en gedigen erfarenhet och förmåga att hantera komplexa kriser där orsak och verkan inte alltid är tydlig eller självklar. Hampus har visat prov på förmågan att hjälpa individer och organisationer som befinner sig mitt i en kris att hantera såväl det kortsiktiga - här och nu -, som att lägga fram en långsiktig strategi - hur tar man sig ur den akuta situationen.”
Qaisar Mahmood, författare och förändringskonsult

Minns Hampus dragning för oss på kommunikationsavdelningen. Även om det var några år sen fastnade bilden av ett fullblodsproffs på kriskommunikation.”
Erik Olsson, senior strategisk kommunikatör Migrationsverket

 

Krishanteringen och Hampus får guldstjärna, det var en superbra och lärorik dag!

- Veronica Bångfeldt, Gävle Kommun

 

För vem passar kursen?

Kursen riktar sig till alla som arbetar med kommunikation, oavsett i privat eller offentlig sektor och oberoende av position. 

 

Vad behöver du?

Inga särskilda förkunskaper eller förberedelser krävs.

 

 

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Kontakta EvaHanna Wittrin eller läs mer här.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna!

Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig